Poznati podravski voćar ostao bez 100.000 kuna, prevarant pobjegao u Srbiju

Zoran Ivošević (47), direktor tvrtke koja je prevarila poznatog podravskog proizvođača voća Marijana Pandura iz Kozarevca, nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici osuđen je na godinu i dva mjeseca bezuvjetnog zatvora.

Prema presudi, Ivošević je kao direktor zagrebačke tvrtke Mivaz, u Kozarevcu i Zagrebu putem osobe koja se voćaru Marijanu Panduru predstavila kao Ivan Bistrović, krajem siječnja 2014. godine naručio i preuzeo 2100 litara bistrog soka od jabuke pakiranog po litru, 580 komada soka pakiranog po pet litara te 10 tona jabuka sorte ‘zlatni delišes’ ukupne vrijednosti oko 100.000 kuna.

Marijan Pandur

Obećao je, doduše neistinito, da će robu platiti u roku od 60 dana, a kao sredstvo osiguranja izdao je bjanko zadužnice tvrtke Mivaz. No, Ivošević je dobro znao da robu neće platiti zato što je zadužnica zbog nedostatka sredstava bila beskorisna. Marijan Pandur dogovorenu je robu isporučio i tako je ostao bez 100.000 kuna. Na njegovu žalost, bez tog je novca ostao. Zoran Ivošević je pobjegao iz Hrvatske, najvjerojatnije u Srbiju, a Marijan Pandur mora u građanskoj parnici pokušati doći do svog novca.

Nakon istrage koprivnički su tužitelji krajem studenog 2017. godine protiv Zorana Ivoševića podignuli optužnicu, no kako se on nalazi u bijegu, nije ispitan ni tijekom istrage, niti za vrijeme suđenja. Tijekom istrage Marijan Pandur rekao je da je s osobom koja mu se predstavila kao Ivan Bistrović dogovorio poslovnu suradnju. Komunicirali su preko e-maila i dogovorili da će robu dostaviti u Zagrebu.

Dočekao ga je Zoran Ivošević koji mu je predao zadužnicu s valutom od 60 dana, a potpisao mu je račun i otpremnicu. Nakon nekog vremena nazvala ga je jedna osoba iz Zagreba koja se također interesirala za njegovu robu i cijene. Ta mu je osoba rekla kako je njegovu robu nabavio po duplo jeftinijim cijenama i tada je posumnjao u Zorana Ivoševića da ga je prevario, a njegovu robu preprodao.

Nakon što je Ivoševića pokušao kontaktirati, on mu se nije javljao, a kada je došao na skladište gdje mu je dopremio robu, tvrtke Mivaz više nije bilo. Shvatio je da je prevaren te je predao zadužnicu na naplatu, no dobio je obavijest od FINA-e da se ispred njegova potraživanja nalaze vjerovnici s potraživanjima većim od 3,5 milijuna kuna. Tijekom suđenja otkriveno je kako je Zoran Ivošević na jednak način već prevario, zbog čega je uvjetno osuđen pravomoćnom presudom Županijskog suda u Zagrebu. No, posljednja mu je poznata adresa u Vukovaru, a sud ima informaciju kako se Ivošević od hrvatskog pravosuđa skriva u Srbiji.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI