Poznatiji detalji: Na Šoderici pristaništa za čamce vrijedna tri milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na Šoderici bi se u idućih nekoliko godina trebala izgraditi dva pristaništa za čamce, ali i za manje brodice. Jedno pristanište trebalo biti na legradskoj strani, u blizini nekadašnjeg „motela“, dok bi se drugo trebalo graditi na drugoj strani jezera, na tzv. botovečkom dijelu.

Od dva projekta dalje je u realizaciji otišao onaj iz općine Drnje, koji Općina kani realizirati u suradnji s Lučkom kapetanijom Osijek. Cijeli projekt vrijedan je više od tri milijuna kuna, a gradilo bi se pristanište za 38 čamaca duljine do šest metara, ali i dva pristaništa za veće policijske brodice te mogući turistički katamaran.

– Idejni projekt je gotov i sad se radi na dobivanju lokacijske dozvole i izradi glavnog projekta. Svu dokumentaciju financirat će Lučka uprava Osijek, a prijavitelj projekta bit će Općina Drnje. Financiranje ćemo tražiti kod Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, fondova prekogranične suradnje i ostalih EU fondova – objasnio je Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje.

Nakon izgradnje ovog pristaništa, lučka kapetanije bi nekome, ponajprije lokalnom ribičkom društvu, pristanište dala na upravljanje. Sve to je preduvjet za daljnji razvoj turističke infrastrukture na Šoderici, pa i izgradnje kampa i ribolovne staze koji su u planovima Općine.

– Svi čamci koji bi bili na Šoderici morat će se vezati na ovo pristanište kako bi se tu uvelo reda – objasnio je načelnik Dombaj, koji očekuje da bi radovi trebali početi 2022. godine.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI