OSUĐEN Poznatog kiropraktičara barskim stolcem izudarao po glavi jer mu nije htio pregledati oca

Bio je toliko alkoholiziran da se s njim uopće nije moglo pričati - tvrdi napadnuti kiropraktičar


Autor: podravski.hr — 08.05.2018. / 16:29 Crna kronika

Ilustracija / Sve je završilo i na sudu

Krvava tučnjava koja je dobila i sudski epilog dogodila se u omiljenom okupljalištu mladih, noćnom klubu Latino kod Gradskog bazena u Križevcima. Dario (34) barskim je stolcem napao gosta kafića, inače u gradu pod Kalnikom poznatog kiropraktičara, i rasjekao mu glavu.
Prekršajni udac Darko Laklija drskog je napadača proglasio krivim, no kako je dosad kažnjavan samo zbog prometnih prekršaja, osuđen je s deset dana uvjetnog zatvora. Tučnjava se dogodila oko 1.30 sati. Nakon prepirke, Dario je uzeo barski stolac i po glavi udario kiropraktičara s kojim se posvađao. Križevački je sudac uredno zakazao raspravu, no okrivljenik nije se pojavio tako da se suđenje održalo bez njega.
Kako je i sam bio optužen za sudjelovanje u tučnjavi, kiropraktičar je kao suoptuženik sucu dostavio pisanu obranu i fotografije pretrpljenih ozljeda. Sucu je porekao krivnju i rekao kako ga je Dario triput udario stolcem zbog čega je bio prisiljen pasivno podmetati ruke i braniti se. Kako je rekao, Dario mu je nanio višestruke ozljede zbog kojih je zatražio liječničku pomoć.
– Darija sam mislio privatno tužiti, no nakon nekoliko dana mi se ispričao. Rekao mi je kako ne zna što mu je bilo kada me je napao i zbog toga ga nisam tužio – rekao je napadnuti Križevčanin.
Porekao je krivnju da bi sam Darija udario šakom u glavu.
– To nije moguće. Najprije sam udaren bocom po glavi koja se raspala, a zatim sam pao na pod okrvavljene glave i odmah me počeo tući stolcem po glavi i tijelu – potresno je svjedočio napadnuti muškarac.
Dodao je kako prije toga s optuženim nije bio u nikakvom kontaktu.
– Prišao mi je i pitao bih li mogao kao kiropraktičar pregledati njegova oca. Rekao sam mu da je sada potpuno neprimjereno te da mi se obrati u uredovno vrijeme, a bio je toliko alkoholiziran da se s njim uopće nije moglo pričati. To ga je razljutilo. Između nas bio je neki muškarac iz Darijeva društva koji je trebao spriječiti da mi netko pomogne – rekao je na sudu napadnuti kiropraktičar.
Istu priču ispričali su i svjedoci koji su se odazvali suđenju, no nije im bilo poznato previše detalja o udaranju pivskom bocom. Policijska službenica koja je obavljala očevid također je rekla kako sa sigurnošću nisu mogli utvrditi detalje oko udaranja pivskom bocom.
– Povod događaju bio je da je prvookrivljeni silio drugogokrivljenog na piće što je ovaj odbijao. Iskazi svjedoka su bili proturječni – rekla je ispitana policajka i dodala kako nitko od svjedoka nije rekao da je napadnuti udario napadača šakom u glavu, već da je on to sam rekao na policiji.
Zbog nedostatka dokaza napadnuti kiropraktičar oslobođen je krivnje. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA