Poznatom odvjetniku policija došla oduzeti pištolj, ali na koncu se sve prilično zakompliciralo

Pozivu Prekršajnog suda nije se odazvao, niti je dostavio pisanu obranu, pa je sutkinja tijekom postupka zaključila kako će se braniti šutnjom


Autor: podravski.hr — 30.01.2019. / 10:50 Aktualno

Vladimir Gredelj, poznati bjelovarski odvjetnik

Poznati bjelovarski odvjetnik Vladimir Gredelj mora platiti 5000 kuna kazne jer nije na vrijeme prijavio da je negdje zagubio pištolj i oružni list, nepravomoćno je presudio Prekršajni sud. Riječ je o lovačkom pištolju FM M90, popularnom argentincu, za koji je Gredelj posjedovao dozvolu za držanje.

Sve je počelo kad mu je policija došla oduzeti oružje prema pravomoćnoj presudi Visokog prekršajnog suda kojom je proglašen krivim jer nije obavio redovan liječnički pregled za držanje oružja koji se mora obaviti svakih pet godina. Bjelovarskoj policiji izjavio je tada kako je pištolj negdje zagubio. Tražio ga je, kaže, u kući i odvjetničkom uredu, ali nije ga mogao naći.

Policija je zbog toga protiv njega podnijela prekršajnu prijavu jer gubitak oružja i oružnog lista nije na vrijeme prijavio. Gredelj je pak u policijskoj postaji naveo kako to nije prijavljivao jer je mislio da će oružje negdje ipak pronaći.

Pozivu Prekršajnog suda nije se odazvao, niti je dostavio pisanu obranu, pa je sutkinja tijekom postupka zaključila kako će se braniti šutnjom.

– SUd na strani okrivljenika nije našao olakotnih okolnosti, dok je kao otegotnu okolnost cijenio činjenicu da je već pravomoćno prekršajno kažnjavan po Zakonu o oružju i da mu je upravo to oružje oduzeto pravomoćnom sudskom odlukom. Na taj način okrivljeni je pokazao izričitu neodgovornost prema oružju koje je posjedovao – stoji u obrazloženju presude.

Inače, pištolj argentinac FM M90 Hi-power, kalibra devet milimetara, na internetskim oglasima stoji između dvije i tri tisuće kuna. (rm)

Ilustracija / Pištolj FM M90 kakvog je posjedovao Gredelj

FOTO: CROPIX