PRAVI ARSENAL Novi vlasnik čistio kuću pa u podrumu našao sumnjive torbe. Kad je vidio što viri iz jedne, uplašio se i odmah pozvao policiju

Oružje, a naročito ručne bombe, bili su potpuno korodirani i kao takvi vrlo opasni, pa je zahvaljujući pravilnom postupanju vlasnika objekta izbjegnuta tragedija - naveli su danas u varaždinskoj Policijskoj upravi


Autor: podravski.hr — 16.10.2018. / 15:27 Aktualno

Hrđave i opasne bombe bile su u torbama u podrumu

Čisteći podrum kupljene kuće na varaždinskom području novi je vlasnik jučer u hrpi starih stvari pronašao i dvije torbe pune nepoznatih predmeta. Kad je ugledao cijev pištolja, žurno je pozvao policiju.
– Dolaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu, uza sve provedene mjere sigurnosti iz torba su izvađena dva pištolja, cijev puške, pet ručnih bombi, 2,2 kilograma eksploziva i 320 komada streljiva raznih kalibara. Oružje, a naročito ručne bombe, bili su potpuno korodirani i kao takvi vrlo opasni, pa je zahvaljujući pravilnom postupanju vlasnika objekta izbjegnuta tragedija – naveli su danas u varaždinskoj Policijskoj upravi.
U policiji opet apeliraju na građane da takve stvari ne ostavljaju i ne odbacuju na otvorenim javnim prostorima poput šuma ili parkova, kao i na odlagalištima otpada ili kućama, zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece.
– Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane – zaključuju u policiji. (rm)

Netko je ostavio čak 2,2 kilograma eksploziva

FOTO: POLICIJSKA UPRAVA