Pravi spektakl: U Čakovcu Svjetsko prvenstvo mladih vatrogasaca

Republici Hrvatskoj dodijeljena je  organizacija 10. Svjetskog vatrogasnog sportskog prvenstva za dječake i 6. Svjetskog vatrogasnog sportskog prvenstva za djevojčice. Čast organizacije i izvedbe ovog zahtjevnog projekta pripala je Vatrogasnoj sportskoj udruzi Žiškovec, organizaciji koja već godinama uspješno razvija i promiče vatrogasni sport u našoj zemlji i inozemstvu.

Natjecanje će se, u suorganizaciji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, Međimurskom županijom, Gradom Čakovcem i Vatrogasnom sportskom udrugom Merhatovec, održati od 9. do 15. kolovoza 2021. godine u Čakovcu, uz sudjelovanje više od 200 natjecatelja iz desetak zemalja (od Rusije do Indije) koji će prikazati svoju spretnost, uvježbanost, izdržljivost i brzinu u nekoliko disciplina koje su dio svakodnevne rutine vatrogasaca.

Hrvatsku će na spomenutom događanju predstavljati mladi vatrogasci iz Međimurske, Varaždinske i Primorsko-goranske županije, uz sudjelovanje kolega iz drugih županija u različitim dužnostima vezanim uz ovo organizacijski vrlo složenog događanja.

Valja napomenuti kako su kao prvi gosti u Čakovec već stigli mladi vatrogasci iz daleke Indije. Njihovih 30 vatrogasnih kadeta i 5 voditelja prvi su predstavnici Indije na ovakvoj svjetskoj smotri u povijesti vatrogasnog sporta. Upoznavanje s hrvatskim vatrogastvom mladi indijski vatrogasci stekli su prigodom posjeta Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Ludbreg, upoznavši pritom ljepote grada poznatog kao „centar svijeta“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI