Goran i sin iznenada se navečer vratili kući i tamo zatekli prijatelja u društvu Goranove supruge. Brutalno su ga pretukli letvama i natjerali da kleči

Tijekom istrage ustanovljeno je kako su Goran i Ivan prijatelja Nedžu "više puta udarili drvenim letvama dužine oko 80 cm i debljine 3-4 cm po tijelu i glavi, a nakon što je pao na pod nastavili su ga udarati"


Autor: podravski.hr — 17.09.2018. / 15:38 Crna kronika

Ilustracija / Na nesretnom prijatelju slomili su veliku letvu

Goran (43) i njegov posinak Ivan (24) drvenim su letvama teško premlatili prijatelja Nedžu kojeg su oko 21.30 sati iznenada zatekli u u svojoj kući u okolici Bjelovara u kojoj je bio s Goranovom suprugom i Ivanovom majkom Božicom. Dogodilo se to lani u studenome, a Općinsko državno odvjetništvo ovih je dana nakon provedene istrage protiv njih podignulo optužnicu.
Tijekom istrage ustanovljeno je kako su Goran i Ivan prijatelja Nedžu “više puta udarili drvenim letvama dužine oko 80 cm i debljine 3-4 cm po tijelu i glavi, a nakon što je pao na pod nastavili su ga udarati”. Nedžo je zadobio brojne ozljede zbog kojih se pet dana liječio u bolnici.
“Zadobio je tjelesnu ozljedu u vidu razderotine čela, više kontuzijskih biljega čeono, tjemeno i lijevo sljepoočno, kontuzijski biljeg lijeve bočne prsne stijenke s abrazijom kože, prijelom 8. i 9. lijevog rebra bez pomaka, otok i bolnost lijeve podlaktice, natučenje predjela lijevog oka, natučenje obje podlaktice i oguljotinu kože obje potkoljenice”, svjedočio je medicinski vještak, a tužitelji su zaključili kako su time “počinili kazneno djelo protiv života i tijela – teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju”.
Goran i Ivan tijekom istrage branili su se šutnjom, ali zato je opsežan iskaz dao pretučeni Nedžo.
– S obitelji bio sam dotad u prijateljskim odnosima. Goran i Ivan su tijekom studenoga bili na moru gdje su radili, a njegova supruga Božica povremeno me je znala pozvati da joj pomognem oko kućanskih poslova. Tako sam i tog dana na njezin poziv došao kod njih u kuću, a automobil sam parkirao u dvorištu. No, oko 21.30 sati došli su kući Ivan i Goran. U kuću je prvi ušao njen sin Ivan noseći u ruci drvenu letvu pa me je odmah po ulasku bez ikakvog povoda počeo udarati po cijelom tijelu. Podigao sam ruku da zaštitim glavu, a nakon toga u kuću ulazi i Goran koji je isto imao veliku letvu u rukama. Tukli su me tom letvom pa sam pao na pod dnevnog boravka, gdje su me nastavili udarati. Kad je Ivanu pukla letva, nastavio me je udarati nogama i rukama. Kad su se umorili, naredili su mi da kleknem, pa sam u tom položaju bio jedno 20-ak minuta. Poslije su me pustili pa sam otišao u bolnicu gdje su me zadržali pet dana – ispričao je pretučeni Nedžo.
On kaže kako su ga Goran i Ivan te noći napali bez ikakva povoda, a optuženi dvojac o motivima napada nije se želio očitovati. Bjelovarski tužitelji za njih traže godinu dana uvjetnog zatvora. (rm)

Ilustracija / Desetke udaraca letvom nesretnik je dobio po licu i glavi

FOTO: ILUSTRACIJA