PREBUČNE KOSILICE Zbog košnje trave nedjeljom i u vrijeme odmora petorica kažnjena opomenama

Odlukom o komunalnom redu u Koprivnici zabranjena je košnja trave radnim danom od 14 do 17 sati, nedjeljom i na dane državnih blagdana, tumači pročelnica Maja Ištvan Krapinec


Autor: podravski.hr — 17.06.2013. / 15:47 Aktualno

KOPRIVNICA – Košnja trave i brojni drugi ‘bučni’ radovi u dvorištima zabranjeni su u popodnevnim satima te nedjeljom i blagdanima, a više je građana Koprivnice prijavljeno zbog kršenja komunalnog reda. Petero ih je i kažnjeno, doduše samo opomenom, ali drugi put kazne će biti novčane.
– Odlukom o komunalnom redu zabranjena je košnja trave radnim danom od 14 do 17 sati, nedjeljom i na dane državnih blagdana. Navedena odredba o zabrani odnosi se i na rad s motokultivatorima i motornom špricom te uređenje živice, rezanje granja i rušenje stabala motornom i električnom pilom – rekla je Maja Ištvan Krapinec, gradska pročelnica za komunalno gospodarstvo
Za kršenje komunalnog reda građani mogu biti kažnjeni s 500 kuna.
– Tijekom ove godine Komunalno redarstvo zaprimilo je ukupno pet prijava zbog košnje trave. Dvije prijave građana odnosile su se na košnju nedjeljom, na što su komunalni redari izašli na teren, zabranili daljnju košnju te prekršiteljima izrekli opomene. Tri prijave odnosile su se na košnju radnim danom između 15 i 17 sati te su i ti prekršitelji dobili opomene – napominje pročelnica.
Dodala je da se građani koji uoče kršenje komunalnog reda mogu javiti komunalnim redarima na brojeve telefona 098 249 289 i 098 9525 137.
Foto: ILUSTRACIJA