Pred nama je ‘korona’ Martinje – naša policija već od sutra kreće u stroge kontrole!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kako bi smanjili broj prometnih nesreća i povećali sigurnost u nadolazeće dane, posebno prije i za vrijeme Martinja, podravsko-prigorska policija odlučila je sljedećih deset dana pojačano nadzirati naše ceste.

-Od 6. do 16. studenoga (ponedjeljak) 2020. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodit će se pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača, u sklopu kojeg će se tijekom vikenda provoditi akcije „Vikend bez alkohola“, a dana, 11 na 12. studenoga, akcija „Dan bez alkohola“ – napominju iz policije.

Iz policije navode kako je pred nama blagdan Sv. Martina, najpoznatiji po narodnom običaju „krštenja mošta“, uslijed čega će, kažu, doći do povećane konzumacija alkoholnih pića, prvenstveno vina.

– Ovim putem ponovno podsjećamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti vozača te istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća – dodaju.

Apeliraju na sve sudionike u prometu, a posebno vozače, da u vrijeme proslave “Martinja”, a i tijekom ostatka godine, ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, već da koriste usluge taksi-službe ili javnog prijevoza odnosno da upravljanje vozilima prepuste osobama koje nisu konzumirale alkoholna pića, a posjeduju valjane vozačke dozvole.

-Mladim vozačima, ali i svima koji će, u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, u društvu prijatelja proslaviti „Martinje“, savjetujemo korištenje instituta „dogovornog vozača“, odnosno da se jedna osoba u društvu koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu odredi za vozača. „Dogovorni vozač“ neće konzumirati alkoholna pića i upravljati će vozilima – kažu na kraju.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI