Pred nama su dani Martinja… Policija će biti svugdje i pratiti vozače!

Za vrijeme prošlogodišnjeg Martinja koprivničko-križevačka policija je zaustavila čak 1046 vozača te kaznila 542 prometna prekršaja, a od toga 67 vozača je kažnjeno zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Koprivničko-križevačka policija najavila je strogu prometnu akciju nadzora, ponajviše zbog alkohola.

-Kako nam tijekom vikenda predstoji blagdan Sv. Martina, najpoznatiji po narodnom običaju „kršenja mošta“, uslijed čega će doći do povećane konzumacija alkoholnih pića, prvenstveno vina, ovim putem ponovno podsjećamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti vozača te istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća – doznajemo u PU koprivničko-križevačkoj.

Apeliraju na sve sudionike u prometu, a posebno vozače, da u vrijeme proslave “Martinja”, a i tijekom ostatka godine, ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, već da koriste usluge taksi-službe ili javnog prijevoza odnosno da upravljanje vozilima prepuste osobama koje nisu konzumirale alkoholna pića, a posjeduju valjane vozačke.

-Mladim vozačima, ali i svima koji će, u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, u društvu prijatelja proslaviti „Martinje“, savjetujemo korištenje instituta „dogovornog vozača“ odnosno da se jedna osoba u društvu koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu odredi za vozača. „Dogovorni vozač“ neće konzumirati alkoholna pića i upravljati će vozilom – istič u policiji i najavljuju:

-Od 5. (petak) do 15. studenoga (ponedjeljak) 2021. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provoditi će se pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača u sklopu kojeg će se tijekom vikenda provoditi akcije „Vikend bez alkohola“, a dana 11. na 12. studenoga akcija „Dan bez alkohola“ – poručili su.

Prilikom provođenja pojačanog nadzora prometa posebna pozornost biti će, osim nadzoru alkoholiziranosti vozača, posvećena i mladim vozačima i recidivistima. Tijekom provođenja pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača, policijski službenici sankcionirati će i sva ostala gruba kršenja prometnih propisa.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI