Pred nama su Podravski motivi – Priča koja traje već dugih 18 godina

Podravski motivi, najveći sajam naivne umjetnosti na otvorenom ovog će se vikenda, 3. i 4. srpnja, održati po 27. puta. Na prostorima Gradskog parka i Zrinskog trga posjetitelji će moći uživati u mnogobrojnim kulturno-povijesnim i zabavnim sadržajima samog grada Koprivnice i cijele Podravine.

Bogati programski sadržaj na današnjoj su konferenciji za medije predstavili direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i predsjednik udruge Anno Domini Dragutin Jeđud.

Prošle su se godine, zbog situacije s koronavirusom, Motivi održali u jesenskom terminu, što se u konačnici svidjelo i sudionicima i posjetiteljima manifestacije.

„Ove godine smo odlučili da će Podravski motivi imati dva izdanja: ljetno i jesensko. Vikend koji je pred nama bit će posvećen koprivi. Ona veže Podravske motive, priču koja je Turistička zajednica pokrenula prije 18 godina i oni su izvrsna pozornica za promociju koprive. Kopriva u sebi ne nosi samo prirodni aspekt jer smo priču započeli radi povijesnog, kulturnog i umjetničkog aspekta. U tu cjelokupnu priču uspješno su se uključili i slikari počevši slikati motive s koprivom“, rekao je Renato Labazan.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž Podravske motive vidi kao uvod u ovogodišnje Ljeto na Zrinskom. Isto tako, osvrnula se na djelovanje Galerije naivne umjetnosti u protekle tri godine.

„ Jučer nam je bila treća godišnjica kako smo otvorili Galeriju naivne umjetnosti u suradnji sa Zakladom Mijo Kovačić na glavnom gradskom trgu pa je izložba naivne umjetnosti ovaj vikend izvrsna prilika da inspiriramo mlađe generacije da se krenu time baviti i da ne zaborave tradicionalne slikarske tehnike“, kazala je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž. Isto tako, iskoristila je priliku da se zahvali Udruzi Anno Domini na sudjelovanju u manifestaciji s nezaobilaznom postrojbom u povijesnim kostimima koji daju dodanu vrijednost Motivima.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI