PRED HRVATSKOM PREDSJEDNICOM Pucar najavio gradnju sušare i vegetu bez stranog povrća

Podravka ostvaruje 500 milijuna kuna vanjskotrgovinskog suficita


Autor: podravski.hr — 13.12.2017. / 18:13 Aktualno

Podravka će u svoje razvojne planove uvrstiti investiciju u sušaru povrća kako bi i vegeta i juhe bile kompletno napravljene iz domaće sirovinske osnove. Najavio je to danas nakon sastanka s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović šef Podravkine uprave Marin Pucar.
– Podravka ostvaruje 500 milijuna kuna suficita u vanjskotrgovinskoj bilanci i u idućem nam je razdoblju prioritet povećati udjel domaće komponente u našim brendovima i proizvodima – izjavio je on.
Na sastanku, na kojemu je bila cijela uprava, kao i župan Darko Koren, predsjednici je prezentirana 70-godišnja povijest kompanije te planovi za budućnost.

Sastanak u Podravki

– Zahvalni smo joj za vrata koja nam otvara, nedavno u Rusiji, pa u Kataru, to je put kojim želimo ići skupa s predsjednicom. Za iduću godinu smo iskazali namjeru da pokušamo zajedno otvoriti neka nova tržišta i neke nove kontinente – rekao je Pucar.
Predsjednica Grabar Kitarović kazala je kako je zainteresirana za pomoć Podravki u prehrambenih proizvoda na strana tržišta.
– Podravka je perjanica naše prehrambene industrije, njezini proizvodi su cijenjeni, ne samo na tržištu srednje Europe, nego i u Rusiji i dalje. U okviru gospodarske diplomacije, u okviru državnih posjeta i gospodarskih foruma, nastavit ću raditi na promociji Podravkinih proizvoda u bliskoj suradnji s upravom – izjavila je ona nakon sastanka u Podravkinoj sedmerokatnici. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF