PREDGRAĐA OPET PLIVAJU Mještani: Ako nastavi ovako padati do kuća ćemo moći jedino čamcem


Autor: podravski.hr — 17.03.2018. / 16:56 Aktualno

Pavao Šulj pokazuje poplavljen put do kuće

Kaže se da su odlazak na onaj svijet i porezi jedine sigurne stvari u životu. Mi bismo bez ustručavanja tome mogli dodati i pozive ogorčenih mještana koprivničkih prigradskih naselja prilikom svake jače kiše. Bilo nam je dovoljno samo nekoliko minuta provedenih ovog subotnjeg popodneva u Kunovec Bregu da se još jednom uvjerimo u moć prirode, ali i nemoć čovjeka da se protiv iste bori.

Višečlana obitelj Šulj živi u odvojku Vinogradske ulice u Kunovec Bregu. Kao i svaki put prilikom jačih oborina, tako su i ovaj put bili doslovno odsječeni od ostatka naselja. Ispred njihove kuće pravi pravcati bazen, voda dubine i do pola metra prostirala se na više od tisuću kvadratnih metara.

– Što da vam kažem, tako je svaki put. Evo, snaha se boji proći autom jer je nizak. Sin, pošto je auto viši nekako može proći pod malo jačim gasom. Ne preostaje nam drugo nego navući čizme na noge i čekati da zemlja proguta vodu. No, ako ovako nastavi do kuće ćemo moći jedino čamcem – priča Pavao Šulj koji je, prije nego li smo došli, na mjestu događaja razgovarao s mjerodavnima iz gradskih komunalnih službi koje je pozvao čim se voda počela skupljati.

– Rekli su da će podići razinu puta, no ne mogu ništa dok se vrijeme ne primiri i situacija s vodom stabilizira. Ja se pitam zašto to nisu već učinili kad se ovaj problem ponavlja godinama? No, ni to nije rješenje, jer dio vode neće imati kamo – dodaje Pavao koji smatra da je jedan od ključnih problema, osim konfiguracije terena, i povišena Vinogradska ulica i kanali koji jednostavno ne gutaju vodu nego je vraćaju natrag.

S poplavom problema imaju i ostali mještani Kunovec Brega, posebno oni na dijelu magistrale, sa sjeverne, niže strane Koprivničke. Njihovi podrumi redovno su pod vodom nakon što se krene slijevati s obližnjeg brdskog dijela tog prigradskog naselja. (ib)

 

… i tako svaki put dok pada jača kiša