Predgrađe bez javnog prijevoza: Autobusna linija prioritet je za naše starije mještane

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mjesni odbor đurđevačkog prigradskog naselja Sveta Ana pokrenuo je inicijativu da se uvede autobusna linija koja će Svetojančane povezati s Đurđevcem. Stariji mještani koji žive sami, kad moraju otići do grada, prisiljeni su tražiti pomoć susjeda, a užurbani tempo života nerijetko ih ostavlja bez mogućnosti takvog prijevoza.

– I u našem naselju ima dosta staračkih kućanstava i za njih je uvođenje autobusne linije prioritet. Školski autobus koji prevozi djecu do škole nema mogućnost naplate karata pa ga stariji mještani ne mogu koristiti i u suradnji s gradskom upravom krenuli smo u rješavanje tog problema – kaže Veljko Miletić, predsjednik Mjesnog odbora Sveta Ana.

Veljko Miletić

Stariji mještani, dodaje Miletić, barem jedanput tjedno moraju otići do grada pa bi i autobusna linije bila prilagođena toj potrebi.

– Naš je prijedlog da jedanput tjedno imamo liniju do Đurđevca. Pregovori s autoprijevozničkim tvrtkama su u tijeku i vjerujemo da će barem jedna od njih pokazati interes da uvede tjednom jednu liniju, čime bi se znatno olakšala svakodnevica starijim mještanima – kaže Veljko Miletić.

Osim uvođenja autobusne linije, u planu je Mjesnog odbora i izgradnja vidikovca i hidrometeorološke postaje na brijegu koji se koristi kao sanjkalište.

– I dalje je za nas na prvom mjestu razvoj turizma i obogaćivanje sadržaja kojima ćemo privlačiti izletnike. S vidikovca bi se pružao idealan pogled na cijelu đurđevačku Podravinu, dok bi hidrometeorološka postaja bila dodatna atrakcija. Prvi je korak da se do brijega dovede električna mreža, što neće biti problem jer su nedavno u cijelom naselju postavljeni podzemni kablovi kako ne bi bilo problema s javnom rasvjetom – kaže Veljko Miletić.

U suradnji s gradskom upravom uskoro će krenuti i hortikulturno uređenje naselja. Sve javne površine dobit će nove cvjetne otoke, a želja je Mjesnog odbora i da se saniraju sve udarne rupe na cesti u naselju.

– Odlično surađujemo s gradskom upravom koja ima razumijevanja za naše prioritete pa će očekujemo da će se naši planovi ostvariti – zaključio je Veljko Miletić.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI