Predgrađe: Opasnost nam vreba od krošanja, ali i sve brojnije divljači!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani prigradskog naselja Sirova Katalena ogorčeni su što se godinama ne održava šuma uz cestu koja od Vatrogasnog doma vodi do predjela Zid i izlaza iz samog naselja. Krošnje akacije odavno su se proširile na samu cestu, a i bankine nisu godinama uređene pa vozači moraju biti jako oprezni prilikom mimoilaženja. Tom cestom prolaze i šumarijski kamioni, što dodatno ugrožava prometnu sigurnost.

Ova tema objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Cesta koja vodi do naših kuća predstavlja sve veću opasnost. Kako šuma godinama nije održavana, tu se sad naselila i divljač, što je dodatna opasnost za nas vozače – kažu ogorčeni Katalenčani.

Neprestano mještani upozoravaju cestare i gradsku upravu na problem prometne sigurnosti, no krošnje akacije nitko ne želi urediti, kao ni same bankine.

– Uređenje krošnji stabala i bankina ne zahtijeva prevelika ulaganja, a taj posao može se obaviti u jednom danu. Očito prvo netko mora stradati kako bi mjerodavni reagirali, što je žalosno – ističu Katalenčani.

Već duže mještani traže i da se asfaltira put od predjela Zid koji ih spaja sa susjednim Šandrovcem te im znatno skraćuje kilometraže kad odlaze u Bjelovar ili Zagreb. Potrebno je asfaltirati dionicu od 2,5 kilometara i stalno slušaju obećanja kako će Grad u suradnji sa susjednom Bjelovarsko-bilogorskom županijom realizirati taj projekt.

– Nažalost, u naše naselje ništa se ne ulaže godinama. Cestovna je infrastruktura u lošem stanju, a ne mari se ni za put do Šandrovca koji nama puno znači – kažu Katalenčani.

Problem predstavlja i zapušteni kanal u predjelu Zid koji je očišćen u jednom dijelu i to zahvaljujući Stjepanu Bajsaru koji je sam financirao uređenje.

-Nije ni čudo da je mladih sve manje u naselju jer se ništa ne čini kako bi nam se osigurali normalni uvjeti za život. Da je tako potvrđuje i činjenica da se godinama ne može riješiti uređenje ceste koja vodi do naših kuća – zaključili su Katalenčani.

U gradskoj upravi ističu kako je ta cesta dijelom pod upravljanjem Županijske uprave za ceste naše i Bjelovarsko-bilogorske županije, a Grad je uputio inicijativu za asfaltiranjem dijela ceste koja Sirovu Katalenu spaja sa susjednim Šandrovcem.

– Također, županijske uprave za ceste zadužene su za održavanje spomenutih dijelova prigradskog naselja koje oni sukladnom svojim planovima košnje i održavaju – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI