Predsjednica Uprave KTC-a: Ograničenje cijena goriva uzrokuje nam direktne gubitke

S produženjem mjere ograničenja cijena goriva na još mjesec dana kojeg je donijela Vlada nisu baš svi oduševljeni, posebice ako se pita male distributere čiji je standard poslovanja zbog njih ugrožen.

O tom pitanju se oglasila i Daliborka Kranjčić, čelnica uprave KTC-a , a što je rekla, prenosi Lider: Ovakvom odlukom cjelokupni teret i dalje pada na samo jednu kariku u lancu. Naime, Vladino ograničenje ne odnosi se na trgovinu naftnim derivatima na veliko unutar koje se i dalje cijene formiraju u skladu s promjenama na globalnom tržištu – rekla je Kranjčić, istaknuvši kako situacija možda ne bi bila toliko dramatična da je Vlada imala na umu zamzravanje cijene svih subjekata u lancu opskrbe. KTC inače posluje s petnaestak benzinskih pumpi.

Problem je u tome da distributeri i dalje plaćaju goriva po nabavnoj cijeni i zahvaljujući Vladinoj odluci gomilaju gubitke.

Iz Vlade također nisu uzeli u obzir cijeli niz čimbenika, poput popusta koje imaju u ugovornim obvezama prema nekim klijentima, te za koje postoji mogućnost da neće moći ispoštovati. U tom će slučaju biti primorani raskinuti takve ugovore, što će u najboljem slučaju značiti pad prihoda, a u najgorem – pravne i financijske posljedice, objašnjava predsjednica uprave KTC-a.

Produljenje mjere koja je usmjerena uglavnom na distributere uzrokuje direktne gubitke i uzrokuje negativne rezultate poslovanja, zaključuje Kranjčić.

Foto: KTC

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI