Predsjedništvo HSS-a poništilo izbore za podravsko-prigorskog šefa stranke

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Predsjedništvo HSS-a na sinoćnoj je sjednici poništilo nedavne izbore za šefa podravsko-prigorskog ogranka, doznajemo iz stranačkih krugova. U roku od 90 dana mora se održati nova izborna skupština, a dotad će županijski ogranak kao vršitelj dužnosti predsjednika voditi koprivnički sveučilišni profesor Hrvoje Petrić.

On je na kontroverznoj izbornoj skupštini, održanoj potkraj ožujka, s 48 glasova od 92 stranačka delegata pobijedio protukandidate Marija Švegovića, načelnika Koprivničkog Ivanca, te Marija Hudića, načelnika Koprivničkih Bregi.

No, to se dogodilo nakon izravnog uplitanja šefa stranke Kreše Beljaka. U prvome krugu, u kojemu se glasalo tajno, kao što nalaže stranački statut, Petrić je dobio nedovoljna 44 glasa, a Švegović i Hudić po 24. Umjesto da se pristupi drugome krugu tajnog glasanja, Beljak je zatražio da se glasa javno kako bi Petrić dobio još potrebnih nekoliko ruku za natpolovičnu većinu. To se i dogodilo.

I Švegović i Hudić potom su najavili žalbe, no, kako doznajemo, doista ju je predao samo potonji, a stranačko predsjedništvo – u kojemu je i Petrić kao potpredsjednik HSS-a – tu je žalbu prihvatilo.

Sam Petrić je nakon pobjede izjavio kako je na skupštini upozoravao na stranački statut te je ustvrdio da postoje elementi za Hudićevu i Švegovićevu žalbu.

Rok od čak 90 dana za novu izbornu skupštinu navodno je određen kako neugodna situacija ne bi ušla u prostor europarlamentarnih izbora te naštetila Amsterdamskoj koaliciji, čiji je HSS član.

FOTO: Arhiva

Na slici: Hrvoje Petrić (lijevo) s bivšim šefom koprivničkog HSS-a Ivanom Palom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI