Predstavila novu zbirku: Čavić o svijetu koji polako nestaje

U Ludbregu je u svečanoj dvorani dvorca Batthyany održano predstavljanje zbirke poezije ‘Zaprpreni kaj’ autorice Zdenke Čavić, Koprivničanke dobro poznate ludbreškoj publici. Njenu četvrtu knjigu poezije ‘Zaprpreni kaj’ objavio je varaždinski ogranak Matice hrvatske.

– Ova zbirka ima dodatnu važnost jer je pisana na kajkavskom narječju i na neki način otkriva nam svijet koji polako nestaje, svijet nekih prošlih vremena. Običaji se mijenjaju, puno njih se i zaboravlja, no u zbirci su kroz tri poglavlja Srebrenjaki, Nori cajti, Skradnja vura oni ipak na neki način zabilježeni i spašeni – poručio je Stjepan Stjepić, ravnatelj knjižnice. U ovu zbirku poezije uvršteno je 76 pjesama i svaka od njih je svijet za sebe.

Svijet u koji Zdenka odlazi nakon dana ispunjenog obavezama. Ovu večer poezije u organizaciji Gradske knjižnice vodila je Edita Kutnjak Zlatar, dodatno su je ‘začinili’ čitači Snježana Hranić, Đurđa Kokanović, Ksenija Mihin i Aleksandar Horvat koji su interpretirali autoričine stihove, a za još dojmljiviji utisak pobrinuo se glazbeni gost Zoran Crnčić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI