Predstavili vodič kroz srednje škole, svoj primjerak dobit će svaki osmaš

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je i službeno predstavljen novi Vodič kroz srednje škole u Koprivničko-križevačkoj županiji, tiskano izdanje u 1500 primjeraka koje bi trebalo pomoći učenicima završnih razreda osnovnih škola u mogućem odabiru svojeg budućeg zanimanja.

Projekt je pokrenula Koprivničko-križevačka županija u suradnji s partnerima iz HGK – Županijska komora Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Križevci.

Svoj primjerak dobit će svaki osmaš s područja županije, na kućnu adresu i u tome će, doznajemo pomoći brojne službe poput HGSS-a koje su se iskazale u doba epidemije, ali i škola te učitelja. Također, vodič će se moći vidjeti i u digitalnom izdanju putem linka na stranicama Koprivničko-križevačke županije te pojedinih škola.

„Željeli smo učenicima omogućiti da se što kvalitetnije upoznaju s mogućnostima daljnjeg obrazovnog procesa u našim srednjim školama. Svi znamo da odluka o nastavku obrazovanja nije nimalo lagana te da se radi o jednom od ključnih momenata u životu svakog učenika – rekao je župan Darko Koren.

Tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać zahvalio je Županiji na inicijativi i vrijednom projektu naglasivši važnost partnerstva svih institucija na čelu sa Županijom.

„Dobro surađujemo sa županijom koja je uzor drugima, a ovo je nastavak lijepe priče promocije s vrlo kvalitetnim materijalom. Važno je da su predstavljene sve srednje škole u našoj županiji, a mi smo naravno orijentirani na one koje se vežu za obrte i trogodišnja  strukovna zanimanja koja su i najdeficitarnija. Vjerujem kako će učenici i njihovi roditelji biti vrlo zadovoljni ovim materijalom koji će pomoći da izaberu zanimanje prema svojim afinitetima“, kazao je Barać.

FOTO KcKž

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI