Predstavili vodič kroz srednje škole, svoj primjerak dobit će svaki osmaš

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je i službeno predstavljen novi Vodič kroz srednje škole u Koprivničko-križevačkoj županiji, tiskano izdanje u 1500 primjeraka koje bi trebalo pomoći učenicima završnih razreda osnovnih škola u mogućem odabiru svojeg budućeg zanimanja.

Projekt je pokrenula Koprivničko-križevačka županija u suradnji s partnerima iz HGK – Županijska komora Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Križevci.

Svoj primjerak dobit će svaki osmaš s područja županije, na kućnu adresu i u tome će, doznajemo pomoći brojne službe poput HGSS-a koje su se iskazale u doba epidemije, ali i škola te učitelja. Također, vodič će se moći vidjeti i u digitalnom izdanju putem linka na stranicama Koprivničko-križevačke županije te pojedinih škola.

„Željeli smo učenicima omogućiti da se što kvalitetnije upoznaju s mogućnostima daljnjeg obrazovnog procesa u našim srednjim školama. Svi znamo da odluka o nastavku obrazovanja nije nimalo lagana te da se radi o jednom od ključnih momenata u životu svakog učenika – rekao je župan Darko Koren.

Tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać zahvalio je Županiji na inicijativi i vrijednom projektu naglasivši važnost partnerstva svih institucija na čelu sa Županijom.

„Dobro surađujemo sa županijom koja je uzor drugima, a ovo je nastavak lijepe priče promocije s vrlo kvalitetnim materijalom. Važno je da su predstavljene sve srednje škole u našoj županiji, a mi smo naravno orijentirani na one koje se vežu za obrte i trogodišnja  strukovna zanimanja koja su i najdeficitarnija. Vjerujem kako će učenici i njihovi roditelji biti vrlo zadovoljni ovim materijalom koji će pomoći da izaberu zanimanje prema svojim afinitetima“, kazao je Barać.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI