Predstavljanje zanimanja Obrtničke škole Koprivnica

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

KOPRIVNICA – Upis u srednju školu jedna je od najvažnijih životnih odluka svakog osnovnoškolca, a Županija je na svojoj internetskoj stranici omogućila srednjim školama da se predstave te na taj način učenicima olakšaju odluku u odabiru za njih najboljeg i adekvatnog srednjoškolskog programa.

– Obrtnička škola Koprivnica jedna je od najpriznatijih škola u našoj županiji. U 134 godine svoga postojanja Škola se razvijala u jednu od najprepoznatljivijih škola ovoga kraja, a kvaliteta je prepoznata i na nacionalnoj i europskoj razini – rekli su iz Županije.

Škola trenutno broji 520 učenika u 30 razrednih odjela te sto zaposlenih.

– Učenici se obrazuju u 17 trogodišnjih programa, automehaničar, autolimar, strojobravar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, slastičar, pekar, mesar, ličilac-soboslikar, stolar, monter suhe gradnje, elektromehaničar, elektroničar-mehaničar, elektroinstalater, konobar i kuhar, te tri četverogodišnja programa, tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, elektrotehničar i tehničar za računalstvo –  istaknuli su iz Obrtničke škole Koprivnica.

Nakon završetka obrazovanja svi učenici završnim radom stječu stručnu kvalifikaciju.

Učenicima trogodišnjih programa pruža se mogućnost polaganja majstorskog ispita, dok se učenicima četverogodišnjih programa mogućnost polaganja ispita državne mature i nastavka školovanja. 

Foto (Koprivničko-križevačka županija)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI