Predstavljen u Ludbregu: Zanimljiv roman napisan u vrijeme Domovinskog rata

U organizaciji Gradske knjižnice u Ludbregu u četvrtak je upriličena promocija knjige Anđeo autorice Katarine Pejaković, hrvatske iseljenice, koja živi u Kanadi. O knjizi je uz autoricu govorio recenzent Anto Pranjkić, književni kritičar i povjesničar Mario Kolar, a program je vodila profesorica Gordana Lovrečić.

Katarina Pejaković inače je jedna od najutjecajnijih hrvatskih književnica u iseljeništvu, a Osijek je napustila sa 16 godina, ali su joj u sjećanju ostali trenuci koji su postali važni u njezinu životu i kasnije utjecali da postane jedna od najgorljivijih zagovornika ljudskih prava hrvatskoga naroda na sjevernoameričkomu tlu. Predstavljeni roman ‘Anđeo’ Katarina je napisala za vrijeme Domovinskog rata na engleskom kada je u kraćoj verziji objavljen u kanadskom časopisu Papirnati anđeo. Izazvala je veliko zanimanje Kanađana za Domovinski rat i pokrenula je mnoge dobrotvorne akcije za hrvatske i BH izbjeglice.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI