Predstavljeno patronažno vozilo za ranu intervenciju u Podravskom suncu

COOR Podravsko sunce dobilo je novo patronažno vozilo koje će služiti za ranu intervenciju.

Radi se o jednoj od najvažnijih socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju kao i za njihove obitelji ili skrbnike. Njome se pruža stručna, savjetodavna i poticajna pomoć djeci od samog rođenja pa do sedme godine života. Cilj je da uz pomoć stručnjaka djeca sudjeluju u aktivnostima koje će osnažiti njihov razvoj.

Iz gradskog je proračuna osigurano oko 200 tisuća kuna za financiranje stručnih rehabilitatorica koje za pružanje usluge rane intervencije imaju završene sve potrebne edukacije.

– Uslugu rane intervencije pokrenuli smo 2020. godine u suradnji s Gradom Koprivnicom. Provodila se dijelom kroz patronažni oblik jer smo imali vozilo u najmu, dijelom kroz savjetovalište i u senzornoj sobi. Donacijama smo osigurali nabavku novog vozila koje će nam služiti za patronažni rad koji i ima naglasak u radu u ranoj intervenciji, rekla je ravnateljica COOR Podravsko sunce Radmila Popović.

Usluga rane intervencije najčešće se provodi u domu djeteta s teškoćama u razvoju, a nabavljeno vozilo omogućit će kvalitetniji brži rad edukacijskim rehabilitatoricama Dunji Vargović i Anji Holeček.

Foto: Koprivnica.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI