Predstavnici dekanata Varaždinske i Bjelovarko-križevačke biskupije imali sastanak sa našim županom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župan Darko Koren zajedno sa svojim zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem i Melitom Ivančić, pročelnicom Službe ureda župana u ponedjeljak je u prostorijama Županijske uprave održao sastanak s dekanima Koprivničkog, Đurđevačkog, Virovskog, Ludbreškog, Križevačkog i Cirkvenskog dekanata Varaždinske i Bjelovarsko-križevačke biskupije. Sastanak je bio u vezi organizacije sakramenata i podjele dezinfekcijskih sredstava za vjerske ustanove.

– S obzirom na epidemiološku situaciju, prilikom uvođenja posljednje faze olakšavanja mjera u našim će se župama okupljati veći broj ljudi, no svi se i dalje trebamo pridržavati svih preporuka i epidemioloških mjera kojima se osigurava zdravstvena sigurnost vjernika, ali i svećenika – rekao je župan Darko Koren.

Županija će se uključiti u pomoć te donirati dezinfekcijska sredstva  kojima će opskrbiti župe s područja naše županije.

– Što se tiče svete pričesti i potvrde, pridržavat ćemo se svih uputa i odluka koje ćemo dobiti, pri čemu ćemo iste poštivati kako bi zaštitili zdravlje ljudi prilikom vjerskih okupljanja – rekli su dekani.

Foto (ustupila KC-KŽ županija)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI