PREFRIGANA PREVARANTICA ‘Socijalna radnica’ obilazi starije i mijenja im ‘nevažeće’ eure za ‘prave’

"Znate, naložili su nam iz Centra da obiđemo sve korisnike i zamijenimo im eure koje više ne vrijede jer je Hrvatska sad ušla u Europsku uniju. Imate li vi takve eure", pitala je prevarantica 72-godišnju ženu


Autor: podravski.hr — 06.07.2013. / 11:22 Crna kronika

ĐURĐEVAC – Prefrigane prevarantice opet haraju Podravinom u potrazi za samačkim kućanstvima u kojima ‘pelješe’ skromnu ušteđevinu starijim osobama.
Takav slučaj dogodio se i jučer u poslijepodnevnim satima u Podravskim Sesvetama kod Đurđevca. Prema policijskom priopćenju, rekonstruirali smo što se zapravo dogodilo.
Iza 17 sati zazvonio je telefon u skromnoj kući u Podravskim Sesvetama u kojoj sama živi 72-godišnja žena.
– Halo, ovdje Sandra iz Centra za socijalnu skrb. Recite, jeste danas doma, da dođemo do vas u posjet – pitala je srdačnim glasom lažna socijalna radnica.
Naivna žena nije ništa posumnjala. Potvrdila je da je sama i da se posjet može obaviti. No, potom se dogodilo nešto što baš i ne spada u djelokrug rada socijalnih službi.
– Znate, naložili su nam iz Centra da obiđemo sve korisnike i zamijenimo im eure koje više ne vrijede jer je Hrvatska sad ušla u Europsku uniju. Imate li vi takve eure – pitala je prevarantica.
Nesretna žena klimnula je glavom i donijela joj cijelu ušteđevinu, oko 400 eura u papirnatim novčanicama, koje je brižno čuvala u ormaru, skrivene od radoznalih pogleda. Zauzvrat, dobila je obećanje ‘socijalne radnice’ da će joj biti dostavljeni važeći euri.
Policija je o svemu obaviještena kad je već bilo kasno. Od danas intenzivno se traga za prevaranticom.
Foto: ILUSTRACIJA