PREGAZIO GA TRAKTOR Nesretni Martin je bježao, ali traktor bez vozača bio brži

Od straha, nije se sjetio maknuti lijevo ili desno pa su ga tako kotači traktora dostigli na dvorištu ispred garaže, bacili ga na zemlju i prešli preko njega


Autor: podravski.hr — 03.10.2017. / 12:56 Crna kronika

Ilustracija / Trojica mladića vozila su se na traktoru sinoć oko 22.30 sati

Martin Mađerić (75) iz sokolovačkog naselja Peščenik u četvrtak oko 15.30 sati nastradao je pod kotačima vlastitog traktora. Išao je napumpati kotač tački pa je upalio traktor kako pogonio kompresor za pumpanje.
No, nije očekivao da je traktor u brzini. Parkiran u garaži, traktor je polako krenuo prema naprijed, gdje se nalazio Martin spreman prikopčati crijevo kompresora na tačke. Kada je shvatio da vozilo ide prema njemu, uspaničio se i počeo bježati od njega. Na nesreću, zbog starosti i bolesti, njegovo je bježanje bilo izuzetno sporo kretanje ispred također sporog traktora.
Od straha, nije se sjetio maknuti lijevo ili desno pa su ga tako kotači traktora dostigli na dvorištu ispred garaže, bacili ga na zemlju i prešli preko njega. Traktor je nastavio svojim putem na cestu i niz šumsku padinu u jarak od nekih 20 metara.
Nesretni Martin zaradio je teške ozljede. Slomljena su mu prednja i stražnja rebra, nagnječena pluća, napukla slezena i nagnječeni bubrezi. Problem je bilo i unutarnje krvarenje, a nastradala mu je i ruka preko koje mu je prošao kotač. Trenutno se oporavlja u koprivničkoj bolnici. Za toga, njegov sin i supruga Anđela planiraju kako će izvući traktor do kojeg se jedva čovjek može spustiti.
– Sretna sam i zahvalna dragom Bogu što Martin nije poginuo pod tim kotačima. Ne znamo još što će biti i kako, ali doktori su rekli da se oporavlja. Sigurno mu neće biti lako jer ga je pošteno pregazio – zabrinuto je rekla Anđela Škofić, Martinova supruga.
Inače, Martin traktor nije vozio već dulje vrijeme. U subotu, pet dana prije nezgode, Martinov sin pospremio ga je u garažu. Ostavio ga je u brzini kako se ne bi slučajno sam od sebe otkotrljao iz garaže računajući da ga preko zime neće nitko dirati. Kako se njegov otac Martin teško kreće uz pomoć štapa, nikada mu nije palo na pamet da bi sam išao petljati po traktoru.
– Ljudi obično kažu ‘sve me boli k’o da me traktor pregazio’, a njega je stvarno pregazio. Našli smo ga na travi pored uzlaza u garažu gdje je ležao polomljen – objasnila je Anđela Škofić te dodala kako danima nakon nesreće na mjestu gdje je Martin nastradao leži njegova mezimica mačka.
– Traži ga cijelo vrijeme. Njuška oko mjesta nesreće, zove ga, leži gdje je nastradao i čeka ga – objasnila je Anđela Škofić. (go)
FOTO: NIKOLA WOLF

Anđela Škofić, supruga stradaloga Martina

Anđela Škofić, supruga stradaloga Martina