Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prekaljeni ribič Tomica ulovio rijetku albino babušku

Tomica Busija prekaljeni je ribolovac iz Ludbrega koji cijeli život provodi na vodi i u ribolovu, a samim time imao je i neobičnih ulova. Nedavno je na rijeci Bednji ulovio jedan od najneobičnijih u svojoj ribičkoj karijeri. Naime, ulovio je albino babušku. Albino ribe izuzetno su rijetka pojava u prirodi, tako je i ova albino babuška rijetka pojava koju će uživo vidjeti vrlo malo ribiča.

– Još je čudnije što sam je ulovio u tekućici, jer babuška nije autohtona riba, a k tome je još i albino. Stvarno sam iznenađen, ali mi je drago što smo ovo doživio, pa mogu reći da imam još jednu ribičku anegdotu.

Inače, ovo nije prvi Tomičin neobičan ulov. Prije osam godina ulovio je isto tako rijedak ulov, a radi se o kapitalnom primjerku tolstolobika. Na udici mu se našao više od metar dugi i 27 kilograma težak tolstolobik, jedan od najvećih primjeraka ulovljenih na našem području. U ribičkim krugovima poznato je da je tu vrstu ribe koja se hrani algama vrlo teško uhvatiti, a bez prethodnog bacanja hrane kako bi je se namamilo i posebnog pribora gotovo nemoguće. No, da ju je netko ulovio na živi mamac još je nevjerojatnije jer se tolstolobik hrani filtriranjem vode iz koje izdvaja mikroorganizme.

Tomica Busija

– Kad razmislim, ovo je morala biti slučajnost. Riba je nehotice uvukla udicu prilikom hranjenja, tako da ovaj ulov nije bio rezultat ribičkog znanja, već sreće – rekao je Tomislav Busija koji je dodao da je samo izvlačenje ribe ipak zahtijevalo mnogo ribičkog iskustva.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI