Prekodravka Ana: Tek sam dolaskom koronavirusa shvatila kakvo bogatstvo imam

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ana Pobi (47) iz Gole silom prilika prije 11 godina počela se baviti poljoprivredom. Prije toga radila je u Njemačkoj, no zbog obiteljske tragedije vratila se u Prekodravlje i preuzela brigu o rodnom imanju.

– Imam 12 rali grunta i u štali je šest krava. Moram biti iskrena i reći da je bilo dana kad sam požalila što sam se odlučila posvetiti poljoprivredi. Rad na gruntu mukotrpan je posao, pogotovo kad ga radiš sam, no velika mi je utjeha što sam sama svoja gazdarica. U ovoj situaciji s koronavirusom zapravo sam shvatila kakvo bogatstvo imam – priča nam Ana Pobi.

Na “mekotama” sadi kukuruz i lucernu koje koristi za ishranu krava. Kad ostane višak uroda, proda ga i na taj način ostvari dodatnu zaradu.

– Ova sezona očito neće biti među boljima i sumnjam da će biti kukuruza za prodaju – dodaje Ana Pobi.

Neumorna Ana postala je i prava “maherica” u oranju. Sad je udarna sezona rada na mekotama pa ima pune ruke posla.

– Već sam postala prepoznatljiva brojnim prolaznicima svojim traktorom i plugovima. Meni nije teško orati, a uvijek sa sobom nosim i radio pa mi glazba daje dodatni motiv da na polju dobro i brzo obavim sve što treba – kaže Ana Pobi.

Neumorna Ana Pobi postala je prava “maherica” u oranju

Iako je otkupna cijena mlijeka mizerna, Ana se ne žali previše. Ima, ističe ona, sve što treba za dostojan život, a kao i svi Prekodravci nada se da će doći bolji dani i za one koji još uvijek imaju krave u štali.

– Nama manjim proizvođačima mlijeka cijena je niža u odnosu na one koji imaju farme. Ipak, ne odustajem od uzgoja krava jer je to kod nas u Prekodravlju tradicija. Valjda će se trznuti i naši političari i učiniti nešto da se poboljša situacija u poljoprivredi jer je to nužno ako se želi spriječiti izumiranje sela – zaključila je Ana Pobi.

Foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI