Premalo vode škodi mozgu: Ako manje pijete, manje ste učinkoviti na poslu

Bez dovoljne količine vode u organizmu, mozak teže funkcionira. Osim što manjak vode utječe na njegovo funkcioniranje, također može utjecati i na njegovu veličinu. Naime, znanstvenici su otkrili da dehidratacija može smanjiti sivu tvar. Samo 90 minuta napornije tjelovježbe, bez unosa potrebne količine vode, može smanjiti sivu tvar na način da vaš mozak izgleda starije, ali i funkcionira kao da ste puno stariji.

Tijekom dana, manjak vode može utjecati na učinkovitost na poslu te u školi. Jedna ili dvije čaše vode mogu jako brzo povećati učinkovitost mozga te ga vratiti u normalu. Znanstvenici ističu da za vrijeme pojačane tjelesne aktivnosti ili toplijih dana vodu u organizam treba još više unositi. Na taj način se vaš mozak neće smanjivati, te će samim time i bolje funkcionirati. (pl)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI