Premijer Plenković uveličao proslavu Dana Općine Pitomača

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Pitomača svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj je prisustvovao i premijer Andrej Plenković proslavila je Dan Općine.

-Drago mi je što je meni pripala čast da predsjednik Vlade nakon 22 godine prisustvuje svečanoj sjednici za Dan vaše Općine. U mandatu ove Vlade zahvaljujući decentralizaciji izvorni prihodi općina na području Virovitičko – podravske županije povećani su za 90 posto, a projekti realizirani na području Općine Pitomača potvrđuju da je to bio pravi potez. Sinergijom ćemo i dalje nastaviti raditi na ravnomjernom razvoju u svim regijama – istaknuo je premijer Plenković.

Željko Grgačić, načelnik Općine osvrnuo se na ostvarene projekte te istaknuo kako Općina, uz ulaganja u infrastrukturu, daje svoj doprinos u razvoju gospodarstva i turizma, a neizostavne su i potpore za poljoprivrednike, školarce, studente i brojne udruge.

-Svi provedeni projekti, kao i općinske potpore, potvrda su da neprestano ulažemo u poboljšanje kvalitete života svih naših mještana. Najznačajniji projekt koji je pred nama je izgradnja sustava odvodnje aglomeracije Pitomača vrijedan 200 milijuna kuna. Uskoro očekujemo i početak gradnje kružnog toka na raskrižju Gajeve, Preradovićeve i Krešimirove u Pitomači – rekao je Željko Grgačić.

Dobitnici javnih priznanja

U sklopu sjednice dodijeljena su i javna priznanja Općine. Povelje općine s likom Petra Preradovića dobili su Ljubiša Krmar, župnik u Turnašici i Boris Divković, župnik u Starom Gracu za doprinos i suradnju u provođenju kulturnih događanja, Federico Dodero, predsjednik Uprave tvrtke Herbarium za doprinos u razvoju gospodarstva, Peter Logar i Tomislav Stokić za doprinos, suradnju i unapređenje vatrogastva, Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica za doprinos i postignuća u humanitarnom radu te Živko Slijepčević, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru za doprinos i suradnju u provođenju postupaka od posebnog interesa za Općinu.

Foto: Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI