Preminula još jedna osoba zaražena u Domu za starije, imamo i još jednog zaraženog koronavirusom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Načelnik Stožera civilne zaštite Ratko Ljubić upravo je potvrdio kako je u koprivničkoj Općoj bolnici preminula osoba starije životne dobi pozitivna na koronavirus i kako je potvrđen jedan novi slučaj oboljenja covid 19 infekcijom. Radi se o kontaktu već oboljele osobe.

– U koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ preminula je osoba starije životne dobi  iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica pozitivna na koronavirus, koja je prije oboljenja COVID-19 infekcijom imala značajan komorbiditet.  Županijski Stožer civilne zaštite ovim putem izražava sućut obitelji – priopćili su iz Stožera civilne zaštite.

Osim toga, potvrđen je i jedan novi slučaj ozdravljenja od covid 19 infekcije pa je tako na području Koprivničko-križevačke županije do sada ukupno zabilježen 71 slučaj oboljenja te 24 osobe koje su izliječene od COVID-19 infekcije.

Ratko Ljubić načelnik županijskog Stožera civilne zaštite

“Načelnik Ljubić je članove Stožera informirao i o odluci o izmjenama i dopuni odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva , odluci o izmjenama i dopunama odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja te odluci o načinu korištenja dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 koji je u ponedjeljak 4. svibnja donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske” – stoji u priopćenju Stožera.

Stožer je zaključio kako se provođenje prve dvije faze liberalizacije mjera na području županije odvija bez poteškoća te u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

“Ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako se sve aktivnosti po pitanju reaktivacije zdravstvenog sustava provode bez poteškoća te u skladu s propisanim protokolima. Na koordinaciji su prezentirani i rezultati nadzora timova za procjenu stanja u domovima socijalne skrbi na području županije. Timovi su na području Koprivnice, Križevaca i Đurđevca do sada u 118 objekata kontrolirali provode li domovi i udomiteljstva sve epidemiološke mjere, upute i protokole zdravstvene zaštite. Nisu uočene značajnije nepravilnosti, manji nedostatci koji su uočeni u nekoliko domova su ispravljeni te niti jedna osoba od 1700 štićenika koji su smješteni u spomenutim objektima nije došla u doticaj s bolesti COVID-19” – priopćili su iz Stožera civilne zaštite i ponovno apelirali na stanovnike da i dalje poštuju mjere socijalnog distanciranja i održavaju higijenski standard kako bi epidemiološka slika županije i dalje bila dobra.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI