Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Preminuo Zlatko Kršul, umjetnik i nastavnik

U 77-oj godini nakon duge i teške bolesti umro je Zlatko Kršul, diplomirani inženjer strojarstva i srednjoškolski nastavnik u mirovini, umjetnik bakrorezac, rodom iz Srijemske Mitrovice.

Svojim je radom obilježio svakodnevni život Križevaca, u koje se doselio daleke 1977. godine kada je došao u križevačku tvornicu Čelik. Nakon godina rada u različitim tvrtkama, 90-ih se godina vraća u Križevce, i to kao krizni menadžer posrnule tvrtke.

Od 1996. godine predavao je u Srednjoj školi Ivan Seljanec i to stručne predmete, a predavao je i u križevačkoj gimnaziji, i to nacrtnu geometriju kao i tehničko crtanje. Posebno se istaknuo kao član Križevačkog likovnog kruga, izrađivao je bakroreze i reljefe  u bakrenom limu.

Među njegovim djelima ističe se 14 postaja križnoga puta na bakrenim pločama u župnoj crkvi svete Ane u Križevcima, križni put svetišta u Aljmašu, zatim prikazi postavljeni u crkvi svete Ane u mjestu Koritna kod Semeljaca, u Stepinčevu domu za stare i nemoćne Sestara svetoga Franje u Cugovcu, a izlagao je i samostalno, kao i na više grupnih izložbi.

Pokopan je na križevačkom gradskom groblju u petak.

Foto: Krizevci.info

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI