Premlaćeni Dušan otvorio dušu: Policija od mene traži da cinkam svoje Rome

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dušan Balog, 35-godišnji Rom iz Imbriovca, glavni je protagonist tužne priče u kojoj je ispao kao žrtva teškog policijskog premlaćivanja. Varaždinski su tužitelji optužili policijske službenike osumnjičene da su ga pretukli zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a 35-godišnjeg međimurskog policajca i za sprječavanje dokazivanja. 

Dušan Balog tvrdi da su dva policajca lani u siječnju dok je živio u naselju Piškorovec u Međimurju upala u njegovu kuću te da ga je jedan odmah udario i izvukao pred kuću. Došli su, priča Dušan, zbog prijave da je nekome u naselju prijetio kalašnjikovom, a u kući u dva pretresa nisu pronašli nijedan metak, a kamoli pušku.

Dušan: Nisu stali s batinama ni ispred kuće, a onda su me strpali u auto i nastavili me tući

– Taj koji me prvi udario bacio me ispred kuće, a prije toga me još jednom udario. Nisu stali s batinama ni ispred kuće, a onda su me strpali u auto i nastavili me tući. Od tih silnih udaraca pao sam u nesvijest, a tukli su me i u njihovoj postaji u Prelogu. Tek drugi dan su me odveli u postaju u Čakovec gdje je stalo mučenje. Policajac koji me dočekao u Čakovcu zbog stanja u kojem su me doveli odmah je pozvao liječnika i završio sam u bolnici – ispričao nam je Dušan Balog kojeg smo prošlog tjedna sreli u Đurđevcu.

Od silnih batina koje je dobio, dodaje on, “pukla” mu je jetra pa je morao na hitnu operaciju. Liječnici mu, kaže on, nisu htjeli reći na kakvoj je operaciji bio nego je to saznao tek kad mu je supruga došla u posjet.

– Odmah drugi dan nakon operacije u bolnicu je došao jedan od policajaca koji me tukao i tražio je od mene da ga ne prijavim. I supruga i ja bili smo odlučni u tome da se ovaj slučaj ne zataška, a zbog toga još uvijek imam neugodnosti bez obzira na to što smo se preselili u Imbriovec. I tu kod nas stalno dolaze policajci i terete me za ono što nisam učinio ili traže da cinkam Rome koji kradu. Očito su policajci umreženi pa mi po naputku kolega iz Međimurja pokušavaju i dalje zagorčavati život – kaže Dušan Balog.

Od silnih batina koje je dobio, dodaje on, “pukla” mu je jetra

Činjenica da je pet godina proveo po zatvorima, kaže on, nije razlog da mu se stalno stavljaju na teret kaznena djela o kojima nema pojma.

– Priznajem da sam kao maloljetnik provaljivao u kuće i krao i za to sam odslužio kazne. Sad imam svoju obitelj i živim normalnim životom, ali mi to policajci očito ne žele dopustiti – zaključio je Dušan Balog.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI