Presedan u Legradu: Katolici će mise slaviti u prostorima protestantske crkve

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon što je u nedavnom razornom potresu uništena i legradska crkva i postala opasna za održavanje misa, u Župi su s prijateljima dogovorili gdje će održavati misne svečanosti.

Oštećena legradska crkva

-Obavještavamo vas da smo s Evangeličkom crkvenom općinom Legrad dogovorili slavlja nedjeljnih i blagdanskih svetih misa u dvorani ELIM. Sveta misa na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja 2021., slavit će se u navedenom prostoru u 17 sati – navode iz Legrada.

Svete mise kroz tjedan, osim blaganskih, slavit će se u kapeli sv. Augustina u župnoj kući.

-Zahvalni smo Prezbiteriju Evangeličke crkve Legrad i pastorici Davorki Horvat na iskazanoj kršćanskoj ljubavi i zajedništvu u Kristu te mogućnosti da nastavimo slaviti katolička bogoslužja u Legradu, unatoč tome što je župna crkva Presvetog Trojstva zatvorena – dodaju u Župi.

FOTO Župa Pr. Trojstva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI