Prestrašno: Gušio suprugu i prijetio da će ju ‘zadaviti i likvidirati’

Muškarac A.P. iz jednog naselja pored Koprivnice kaznenim nalogom Općinskog suda u Koprivnici proglašen je krivim zbog maltretiranja i prijetnje supruzi. Kako navodi presuda sutkinje Vesne Piškorec-Kuzmić, nasilnik je 24. lipnja ove godine u prostorijama obiteljske kuće oko 9.00 sati ujutro svoju suprugu uhvatio objema rukama za vrat kako bi je zastrašio.

Osim toga, dok joj je svojim šaketinama obuhvatio vrat, zaprijetio joj je da će je zadaviti i likvidirati. Nesretnica se razumljivo uplašila te nasilje i prijetnju kazneno prijavila policiji. Protiv nasilnika podignuta je optužnica, a kako je u predmetu sve bilo čisto, sutkinja je prihvatila zahtjev Općinskog državnog odvjetništva i izdala kazneni nalog kojim je A.P. proglasila krivim.

– Sud je prihvatio prijedlog nadležnog državnog odvjetnika jer smatra da dokumentacija koja je priložena uz optužnicu kao i iskaz oštećene opravdavaju izdavanje istog – navela je sutkinja u obrazloženju presude.

Okrivljeni je nasilnik osuđen na šest mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od godine dana. Mora platiti 500 kuna sudskih troškova i 142 kune putnih troškova supruge koja je svjedočila na sudu protiv njega. Takva je osuda, zaključila sutkinja, primjerena težini kaznenog djela i kao takva će utjecati na okrivljenog nasilnika.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI