JE LI OVO MALO (PRE)STROGO Djed ispsovao i izvrijeđao baku i unuke, sudac ga baš pošteno ‘rebnuo’

Dežurni sudac Dario Kuzmić nasilnika je kaznio s čak 45 dana zatvora


Autor: podravski.hr — 21.07.2018. / 11:33 Crna kronika

Ilustracija / Mladi je vozač nakon suda produžio izravno u zatvor

Muškarcu (65) iz okolice Đurđevca ozbiljno prijeti podulje vrijeme iza rešetaka nakon obiteljskog nasilje kojeg je počinio prije desetak dana u svojoj obiteljskoj kući.
Prema presudi Prekršajnog suda u Koprivnici gdje je po žurnom postupku priveden nakon zadržavanja na policiji, nasilnik je od 19.30 do 22.30 sati priredio pravi pakao svojim najbližima koje je psihički maltretirao, uznemirio ih i povrijedio njihovo dostojanstvo.
Četvero svojih unuka iz čistog je mira ispsovao govoreći im ružne riječi koje djeca stara 15, 14, 12 i 10 godina nikako nisu zaslužila. Zatim je psihički zlostavljao suprugu kojoj je psovao mater i vikao “kak si odurna, gledaj se u zrcalo, ja sam gazda u kući i radit ću što ja hoću”.
To je kod supruge povrijedilo dostojanstvo pa mu je zauzvrat, ali i kako bi se obranila od nasilnika, pozvala policiju. Đurđevački su policajci nasilnika priveli u postaju, a iako je dosad prekršajno nekažnjavan, priveden je nakon zadržavanja na Prekršajni sud.
Dežurni sudac Dario Kuzmić nasilnika je kaznio s čak 45 dana zatvora u kojeg neće ići ukoliko u roku od godine dana ne počini novi isti ili teži prekršaj. Mora platiti i 100 kuna sudskih troškova. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA