PRESUDA KRADLJIVCU BICIKLA Osuđeni Marinko: Nisam kriv, policija me silom natjerala na priznanje!

"Iz zapisnika o njegovom saslušanju pred djelatnicima policije jasno proizlazi da nije imao primjedbi na način saslušanja, odnosno sadržaj policijskog zapisnika" kazala je pak sutkinja Vesna Piškorec Kuzmić


Autor: podravski.hr — 20.08.2013. / 14:22 Crna kronika

KRIŽEVCI – Marinko (26) iz Križevaca na Općinskom sudu pravomoćno je osuđen zbog krađe četiri bicikala vrijednih oko sedam tisuća kuna. Optužen da je krađe počinio krajem ožujka i rujna prošle godine, tijekom suđenja Marinko je križevačke policajce optužio za iznudu priznanja.
– Policajcima sam priznao krađe bicikala samo zato što mi je jedan policajac prijetio, udario me rukom u prsa i nogom u koljeno. Rekao mi je da moram priznati jer će me smjestiti u zatvor i da ću mu cijeli život biti na piku. Kada sam saslušavan na policiji u Koprivnici i Đurđevcu, to nisam govorio jer me bilo strah. S istim sam se policajcem trebao voziti u Križevce. Zbog toga sam tamo i priznao krađe – uzbuđeno je kazao Marinko sutkinji Vesni Piškorec Kuzmić koja nije prihvatila njegovu obranu.
– Iz zapisnika o njegovom saslušanju pred djelatnicima policije jasno proizlazi da nije imao primjedbi na način saslušanja odnosno sadržaj zapisnika – kazala je sutkinja Vesna Piškorec Kuzmić.
Dodala je kako je optuženi svojim potpisom ovjerio službeni zapisnik kako nema primjedbi za postupanje policijskih službenika tijekom boravka u prostorijama policije.
– Očito je da optužbama prema postupanju policijskih službenika optuženi želi sa sebe skinuti kaznenu odgovornost – ustvrdila je sutkinja prije nego što je optuženog Marinka osudila na deset mjeseci zatvora u koji neće morati ako u roku kušnje od godinu dana ne počini novo kazneno djelo. (ke)
Foto: ILUSTRACIJA