PRESUDA Mladić (25) osuđen jer je skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj su stradale dvije žene

Proglašen je krivim i osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora


Autor: podravski.hr — 04.05.2018. / 13:51 Crna kronika

Foto: Ilustracija

Martin (25) iz Križevaca skrivio je tešku prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene dvije žene, od kojih jedna teško. Zbog izazivanja prometne nesreće ovih je dana na Općinskom sudu u Bjelovaru nepravomoćno proglašen krivim i osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora. Mora platiti i 300 kuna sudskih troškova.
Nesreća se dogodila 28. studenog prošle godine na državnoj cesti nedaleko od Garešnice. Upravljajući teretnim peugeotom varaždinskih oznaka Martin je nepropisno skretao ulijevo i oduzeo prednost opel corsi bjelovarskih oznaka kojom je iz suprotnog smjera upravljala vozačica Ivana. Automobili su se frontalno sudarili.
Oba su se automobila nakon sudara okrenula na kolniku, a gore su prošle dvije žene iz opel corse. Dok je vozačica opela Ivana natukla prsni koš i rame, njezina suvozačica Ljiljana slomila je prsnu kost i četiri rebra.
Kako stoji u obrazloženju presude, Martin je prometnu nesreću skrivio iz nehaja kao sudionik u cestovnom prometu kršenjem propisa o sigurnosti prometa. Zbog toga je i osuđen uvjetno.
Da je slučajno bio alkoholiziran, prijetila bi mu teža kazna, čak i zatvorska. Ovako, Martin neće u zatvor ukoliko u roku od godine dana ne počini novo isto ili teže kazneno djelo. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA