NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Podravkina direktorica dobila otkaz pa odlučila tužiti bivšu tvrtku

Posebno je istaknut slučaj kad je tadašnji "predsjednik uprave Zvonimir Mršić tražio od njihovog sektora da mu dostave podatak o tome u koliko zemalja grupa Podravka izvozi svoje proizvode, a direktorica službe dostavila je pogrešan podatak o broju zemalja"


Autor: podravski.hr — 09.01.2019. / 14:39 Aktualno

Ilustracija / Poslovna zgrada Podravke u Koprivnici

Direktorica službe u Podravki nije na Općinskom sudu u Koprivnici uspjela dokazati da je nezakonito dobila otkaz. Presuda je nepravomoćna i na nju se bivša visokorangirana podravkašica može žaliti.

Podravkina bivša menadžerica tužila je tvrtku jer je potkraj siječnja 2017. primila odluku o otkazu ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora, ali kako nije pristala na tu ponudu dobila je otkaz. Smatra kako “ne postoje razlozi za otkaz ugovora o radu jer tvrtka u odluci o otkazu samo neodređeno i paušalno navodi da je griješila prilikom obavljanja radnih zadaća”.

– Ponuđen mi je novi ugovor o radu na neodređeno za radno mjesto stariji specijalist koje je nosilo istu odgovornost, ali manju plaću – upozorila je bivša zaposlenica.

Podravka je pak odgovorila kako je bivša direktorica službe u svojem radu počinila niz pogrešaka, o čemu su na sudu svjedočili njezini izravno nadređeni.

– Poričemo, također, da prije otkazivanja nije provedeno savjetovanje s Radničkim vijećem jer je 16. siječnja Radničkom vijeću dostavljena namjeravana odluku o otkazu, a to tijelo se nakon toga službeno očitovalo da se ne protivi otkazu ugovora o radu – naglasili su u Podravki.

Jedna od nadređenih joj direktorica navela je na sudu više primjera njezinih pogrešaka i propusta u radu, a posebno je istaknut slučaj kad je tadašnji “predsjednik uprave Zvonimir Mršić tražio od njihovog sektora da mu dostave podatak o tome u koliko zemalja grupa Podravka izvozi svoje proizvode, a direktorica službe dostavila je pogrešan podatak o broju zemalja”.

Bivša direktorica branila se na sudu kako nije znala iz koje baze podataka pribaviti takve podatke, a niti ju je itko uputio kako to učiniti.

– Od imenovanja na direktorsku poziciju u travnju 2016. nikad nisam dobila strukturirani plan uhodavanja, iako sam na to upozorila odgovorne u službi ljudskih resursa. Nitko mi nije pokazao posao koji moram raditi, već sam uglavnom sve sama istraživala putem dostupnih informatičkih alata – svjedočila je bivša radnica.

Općinski sud u Koprivnici na koncu je zaključio kako je raskid ugovora o radu bio posve u skladu sa zakonom. Presuda je nepravomoćna. (rm)

FOTO: ILUSTRACIJA