NEOBIČNA PRESUDA Zaručnicu gurnuo niz stepenice pa završio u zatvoru. Sad mora platiti i njezino liječenje

Nesretna žena zbog ozljeda je završila u bolnici


Autor: podravski.hr — 01.06.2018. / 9:03 Crna kronika

Ilustracija / Mladi je vozač nakon suda produžio izravno u zatvor

Muškarac (60) iz Koprivnice svoju je izvanbračnu suprugu i zaručnicu (58) strovalio niz stepenice tako da je nesretna žena zbog ozljeda završila u bolnici.
Nakon uhićenja i zadržavanja na policiji, nasilnik je kao okorjeli zlostavljač presudom koprivničkog Prekršajnog suda završio na 15 dana bezuvjetnog zatvora. Ovih ga je dana Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje tužio kako bi namirio 100 kuna troškova njezinog liječenja.
Prema presudi koprivničkog Prekrkšajnog suda, nasilnik je pod utjecajem alkohola od 2,05 promila, u večernjim satima napao svoju tada izvanbračnu suprugu i zaručnicu. Govorio joj je pogrdne riječi, primio je za vrat i odgurnuo tako da je jadna žena pala na betonske nepokrivene stepenice koje iz kata vode u dnevni boravak.
Zbog ozljeda je završila u bolnici, a nakon pregleda utvrđene su joj vidljive ogrebotine po vratu i oguljotine na prstima. Nakon što je primljena na hitni bolnički odjel, ozljede su joj zbrinute.
Liječnici su joj rengenski snimili šaku, no nisu joj potvrđene teške ozljede. Ipak, trebao je netko platiti pregled liječnika i rengensku snimku, a to je učinio HZZO. Sada sudskim putem, nakon više godina traže novac od 60-godišnjaka koji je krivac za ozljede. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA