PRESUDIO MU OSIJEK Ivkoviću sporazumni “vritnjak” u Slavenu, u igri za trenera Jeličić i Štimac

Iz kluba poručuju kako će treninge prve momčadi do daljnjeg voditi Vedran Purić i Mario Hontić


Autor: podravski.hr — 10.11.2018. / 19:47 Sport

Zbogom Slavenu, poručuje Ivković

Nikakva igra i poraz 0:2 od Osijeka presudili su Tomislavu Ivkoviću. Klub je večeras na svojim internetskim stranicama objavio vijest koju su već neko vrijeme čekali navijači Slaven Belupa – raskinut je ugovor s trenerom Tomislavom Ivkovićem! Ovaj nekad odličan reprezentativni vratar, u Koprivnici je proveo čak 380 dana.

– Tomislav Ivković više nije trener Slaven Belupa, a ugovor će biti sporazumno raskinut – kazali su u klubu iz Miškinine i dodali kako su suradnju odlučili prekinuti nakon današnje utakmice.

Tomo Ivković napušta Miškininu

– Ivković je svoj posao radio pošteno i odgovorno, ali smo u ovom trenutku procijenili da je vrijeme za rastanak – rekao je direktor kluba Zvonimir Šimunović, dok iz kluba poručuju kako će treninge prve momčadi do daljnjeg voditi Vedran Purić i Mario Hontić.

– Ime novog trenera klub će obznaniti uskoro. Slaven Belupo se zahvaljuje Ivkoviću na svemu što je učinio za naš klub te mu želi puno sreće i uspjeha u nastavku karijere – naveli su za kraj.

Tomislav Ivković, osim po nikakvoj igri, svađi s ponajboljim igračima i slabim rezultatima, ostat će upamćen i po izjavi, parafrazirat ćemo, da smo svi manje-više Gruntovčani, nakon što se našao pod kritikama zbog loših igara na kraju prošle sezone. Na jednoj novinskoj presici je kazao: “Nije čudno što su ovdje snimani Gruntovčani”, valjda hitjući svima dati do znanja kako je situacija u i oko kluba ravna Kerstnerovom televizijskom remek-djelu.

U svojih 38 utakmica, koliko je bio na klupi Slaven Belupa, Ivković je upisao 12 pobjeda, 13 remija i 13 poraza. Davao je 1,16 gol po utakmici, a primao nešto više, 1,32 gola po susretu. Koristio je u tom razdoblju čak 39 raznih igrača.

Podravski iz nekoliko izvora doznaje kako klupsko vodstvo već neko vrijeme na drugoj liniji ima potencijalne kandidate za Ivkovićevo mjesto. Najizgledniji među njima je bivši trener Rudeša i jedan od šefova u sportskom kampusu španjolskog prvoligaša Alavesa Dinko Jeličić. Iz nekoliko izvora pak čujemo i da se među kandidatima za mjesto trenera spominje i bivši izbornik, povremeni prvoligaški trener te tv gost u nogometnim emisijama Igor Štimac. (ib)

Više o ovoj temi i o mogućim novim trenerima Slavena pročitajte već u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista.