PRETUKLI MALOLJETNIKA Optuženi Miran: ‘Ja nisam! Imam 160 kila, kako bih mogao trčati za njim’

Ne znam jesam li ga ja udario, no znam da ga je Martin - vadio se pak Marko na sudu


Autor: podravski.hr — 09.07.2018. / 15:31 Crna kronika

Ilustracija / Policija je sumanutog vozača naganjala po cesti

Šestorica mladića divljački su se potukla u Virju kod Đurđevca, a sukob je ovih dana završio i na koprivničkom Prekršajnom sudu, kojem su mladiće prijavili đurđevački policajci.
Mladići su se potukli oko 2.30 sati ujutro. Prema presudi sutkinje Đurđice Kenđelić, jedan je maloljetnik vrijeđao četvoricu mladića iz Novog Virja kod Đurđevca
– Gamad novovirovska, j… vam mater, p… vam materina – vikao je ispred ugostiteljskog objekta iz sveg glasa na mladiće iz obližnjeg mjesta.
Njegovo vrijeđanje razbjesnilo je Mirana (21) koji ga je udario u glavu. Kada mu je taj mladić pokušao uzvratiti, ‘nalemali’ su ga Miranovi prijatelji Martin (21) i Josip (21). Kako dalje navodi presuda, maloljetnik je, nakon što je zaradio nekoliko pljuski, otišao u smjeru drugog kafića. Tamo je izazvao još jedan tjelesni obračun. Udario je Josipa (21) iz Novog Virja koji je od udarca pao na tlo.
Napadač je zatim pobjegao u park, a tamo su ga ostali sustigli. Prema presudi, šesti okrivljeni Marko držao je maloljetnika, a Miran i Josip su ga udarali po tijelu. U sukob se zatim uključio i drugi maloljetnik koji je prvog mladića, kojeg su dečki iz Novog Virja držali i udarali, zbog ranijeg sukoba udario u glavu, a kada je ovaj pao na tlo, nastavio ga je ritati na tlu.
Sutkinja je protiv jednog maloljetnika postupak obustavila, drugog je kaznila sudskim ukorom, a mladići iz Novog Virja svaki moraju platiti po 200 kuna novčane kazne.
Na sudu je trećeokrivljeni Miran rekao kako on nije poznavao maloljetnika koji ga je napao. Bili su u kafiću kada je taj dečko udario bocom po stolu.
– Počeo nam je psovati novovirovsku mater i da će nas poklati. Izašli smo van i nakon toga sam ga pljusnuo. Otišli smo u pekarnicu i po povratku je pred drugim kafićem bilo puno ljudi, među njima i taj mladić. Vidio sam ga kako udara Josipa i bježi, a za njim su krenuli ostali. Kako sam imao 160 kilograma, nisam mogao brzo ići pa ne znam što se sve u parku dogodilo – rekao je na sudu optuženi Miran.
Ostali okrivljeni su priznali krivnju i sutkinji rekli kako je najžešći sukob zapravo bio između dvojice maloljetnika koji su otprije imali ‘neriješenih stvari’.
– Od njegovih je udaraca pao na tlo – posvjedočio je okrivljeni sudionik makljaže Josip.
Njegov prijatelj Marko sutkinji je priznao prekršaj i rekao kako je susreo djevojku koja ga je pokušala spriječiti od sudjelovanja u sukobu, ali uzalud.
– Tamo su bili i moji prijatelji. Došao sam do tog mladića u parku, primio ga rukama i pitao ga kakve probleme i što ima protiv nas. Ne znam jesam li ga ja udario, no znam da ga je Martin – rekao je sutkinji Kenđelić koja je punoljetne mladiće proglasila krivima. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA