PREVARILI UMIROVLJENIKA ‘Tražili su da im platim prije. Nevoljko sam pristao, a bolje da nisam…’

Ljudi, budite oprezni kad nešto naručujete - savjetuje nas prevareni umirovljenik


Autor: podravski.hr — 12.03.2018. / 12:32 Aktualno

Franjo Golubić pokazuje mokru pošiljku koju je dobio

Franjo Golubić grdno se iznenadio kada mu je kamion istovario u dvorište drva koja je naručio za ogrjev. Franjo, inače umirovljenik iz Kotoribe, u oglasniku je našao broj preko kojega su se prodavala industrijska drva, dakle otpaci od pilane i slično. Prvi problem pojavio se već nakon što je kamion stigao u dvorište.
– Dogovorili smo cijenu od 1300 kuna, a kada je vozač došao do mene, rekao je da je cijena 1400 kuna, jer sto kuna ide na prijevoz. Malo sam negodovao, ali i na to sam pristao – objasnio je Franjo Golubić.
No, tada su se problemi nastavili, jer je vozač tražio isplatu novca prije negoli se obavi istovar.
– Rekao sam da se zna kome se plaća unaprijed, a da se ovakve stvari plaćaju tek po obavljenom istovaru. No, vozač je inzistirao, jer je rekao da ima takav naputak od gazde. Nevoljko sam i na to pristao – objašnjavao je tijek događaja Franjo Golubić.
No tek poslije, kad su drva istovarena, bilo je vidljivo zašto je vozač inzistirao da se drva plate prije istovara.
– Na vrhu kamiona nalazili su se lijepi suhi komadi, ali to je bio samo pokrov. Ostali teret bio je mješavina zemlje i potpuno mokrih drva obloženih blatom. Nisam dobio niti približno ono što sam platio, niti količinski niti po kvaliteti – nezadovoljan je Franjo Golubić.
Budući da mu je od dobavljača drva ostao samo mobitel, te ne zna ime ni mjesto otkud su drva došla, Franji je jasno da će sada teško bilo što uspjeti postići.
– Zvao sam na taj broj jer sam želio povrat novca ili barem dio. Želio bih samo da javnost zna kako sam ja prošao i da ljudi budu oprezniji kada naručuju drva od stranaca. Neka prvo provjere što je stiglo u kamionu, a tek onda neka plate – rekao je Franjo Golubić. (md)
Foto NIKOLA WOLF