Prevario dvojicu podravskih poljoprivrednika za 140.000 kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički tužitelji na Općinskom sudu podignuli su optužnicu protiv Zagrepčanina Roberta Lukića (45) koji je, kako su nakon završene istrage zaključili, osumnjičen da je prevario dvojicu podravskih poljoprivrednika za oko 140.000 kuna.

Prema podignutoj optužnici, Lukić je u rujnu 2018. godine kao direktor tvrtke Agro prolaz prevario poljoprivrednika iz Torčeca Ninoslava Sataića za 112.400 kuna. Lukić je s OPG-om, kojem je Sataić upravitelj, dogovorio kupnju dva kamiona pšenice koju se obvezao platiti dva tjedna nakon isporuke. Kako mu je Ninoslav Sataić povjerovao, isporučio mu je gotovo 36 tona pšenice, no tvrtka Agro prolaz Roberta Lukića dogovoreni iznos nikada nije podmirila.

Nasamareni su poljoprivrednici uredno isporučili žitarice za koje do sada nisu vidjeli ni lipe

Drugom točkom optužnice Lukić se tereti da je u ožujku prošle godine preveslao poljoprivrednika Nevena Paligača iz Novigrada Podravskog za 27.500 kuna. Obrazac prijevare bio je isti kao i s nesretnim Sataićem iz Torčeca. Lukić je kao direktor tvrtke Agro prolaz ponudio tvrtki Nevena Paligača u Novigradu Podravskom i Zagrebu prodaju 26,5 tona kukuruza. Paligač mu je povjerovao i na račun Agro prolaza krajem ožujka uplatio dogovoreni iznos od 27.500 kuna, no kukuruz nikada nije isporučio niti je tvrtki Paligač d.o.o. vratio uplaćeni novac.

Kako su kazali tužiteljima, obojica prevarenih poljoprivrednika ranije su uspješno surađivala s Robertom Lukićem. Oštećeni Neven Paligač u prosincu 2018. godine prodao je Agro prolazu direktora Roberta Lukića 25 tona kukuruza i ta mu je tvrtka uredno platila. U ožujku prošle godine Paligač je sam htio za svoju firmu kupiti kukuruz, javio mu se Lukić s kojim je dogovorio posao. Zanimljivo je kako ga je Lukić “sprdao” nakon neobavljenog posla. Paligač je kazao kako mu je Lukić rekao da mu kukuruz nije stigao jer mu se napio vozač, drugi put mu je rekao da se kamion potrgao, a nakon toga mu se više nije javljao. Prevareni Ninoslav Sataić rekao je da je surađivao s Lukićem prije kada je radio za tvrtku Agroan koja mu je uredno plaćala.

– Lukić mi je rekao da će pšenica ići za tvrtku MF Baumont jer on radi preko te firme. Zbog toga sam oba računa izdao na tu tvrtku. No, vozač Siniša Čiček dao mi je vagarski list iz kojeg je bilo vidljivo da je pšenica koju sam isporučio prodana tvrtki  “Mlin i pekare” u ime “Agro prolaza”, a ne “MF Baumonta” na koju sam izdao račune i otpremnice. Drugi kamion pšenice je 1. listopada 2018. ponovno odvezao Siniša Čiček, a ta mi pšenica nije plaćena nakon dva tjedna zbog čega sam zvao Roberta koji se pravdao raznoraznim razlozima, a na kraju mi se prestao javljati – kazao je tužiteljima prevareni Ninoslav Sataić. Kako tužitelji navode u optužnici, Robert Lukić iza sebe ima cijeli niz kaznenih djela zbog kojih je u Hrvatskoj i Njemačkoj više puta osuđivan, no i dalje se brani sa slobode. Do sada je osuđen zbog nekoliko prijevara, krivotvorenja novca, zlouporabe opojnih droga, vožnje pod utjecajem opojnih droga ili narkotika, kršenja vožnje pod zabranom, a posljednjom presudom Županijskog suda u Rijeci zbog krivotvorenja novca, zlouporabe i udruživanja u počinjenje kaznenog djela pravomoćno je osuđen na gotovo dvije godine bezuvjetnog zatvora.

Foto Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI