PREVRŠILI SVAKU MJERU Od lanjskog srpnja sve namirnice drastično poskupjele osim – krastavca

Mrkva je skuplja 63 posto, brašno 50 posto, jogurt 30-ak posto, a šampon za bebe 27 posto


Autor: podravski.hr — 16.07.2013. / 13:58 Aktualno

KOPRIVNICA, ZAGREB – Nakon što je Podravski list u ponedjeljak objavio analizu cijena u trgovačkim centrima i došao do zapanjujućih podataka o enormnim poskupljenima, do sličnog je zaključka danas došao portal supermarketi.info uspoređujući lanjske i ovogodišnje srpanjske cijene u zagrebačkim dućanima.
Prema analizi Podravskog, u zadnjih godinu i pol (od lanjskog siječnja do ovogodišnjeg srpnja) kilogram naranči u Plodinama je poskupio za 200 posto, a limuna u Billi za nevjerojatnih 240 posto!Slično je i u drugim trgovačkim centrima u Koprivnici, a osim voća, u koprivničkim robnim centrima od početka ove godine poskupjeli su Podravkin bijeli kruh, Dukatovo trajno mlijeko i deterdžent za suđe Čarli.
Portal supermarketi.info donio je cijelu listu artikala koji su drastično skuplji nego lani. Listu predvode mrkva (63 posto skuplja), brašno (50), jogurt (30) i šampon za bebe (27 posto). Jedini artikl koji je pojeftinio o odnosu na lanjski srpanj je – krastavac!
Više i detaljnije o poskupljenjima u trgovačkim centrima u našoj županiji pročitajte u tiskanom izdanju Podravskog lista.