Pri kraju izgradnja hostela u park-šumi Borik: Prvi gosti očekuju se u proljeće

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U park-šumi Borik u Đurđevcu u završnoj su fazi radovi izgradnje hostela i škole u prirodi u sklopu projekta vrijednog 17,3 milijuna kuna, od čega je 16,2 milijuna osigurano iz fonda Europske unije. Nekadašnja zgrada u Boriku pretvorena je u hostel, a trenutno su u tijeku radovi na unutarnjem uređenju. Svi će građevinski radovi završiti do kraja godine, a početkom iduće predviđeno je i samo opremanje kako bi hostel u proljeće krenuo s radom. Plan je pokrenuti i školu u prirodi gdje će učenici iz cijele Hrvatske imati priliku iz prve ruke upoznati posebnosti života na Đurđevačkim pijescima.

– Smještajni kapaciteti prvenstveno će biti namijenjeni školarcima i vrtićarcima koji će dolaziti u našu školu u prirodi. Planiramo organizirati kreativne radionice na kojima bi djeca kroz rad i igru spoznala vrijednost i ljepotu naše prirodne baštine, a to su Đurđevački pijesci i park-šuma Borik – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

Kapacitet hostela bit će 50 kreveta, a u samoj park-šumi Borik će se urediti i sadržaji za školu u prirodi. 

Projekt izgradnje hostela vrijedan je 17,3 milijuna kuna, od čega je 16,2 milijuna kuna osigurano iz fonda Europske unije.

– Radimo i na dodavanju novih sportskih i turističkih sadržaja u Boriku i nedavno nam je prošao i projekt kojim ćemo uspostaviti i urediti poučne staze u park-šumi Borik. Uskoro počinje i obnova postojeće trim-staze – kaže Hrvoje Janči.

U sklopu projekta uređuje se i zgrada nekadašnjeg Prekršajnog suda koja će biti pretvorena u posjetiteljski centar koji će kroz najmodernije multimedijalne sadržaje poslužiti za prenošenje znanja o fenomenu Đurđevačkih pijesaka. – Još jednim multimedijalnim prostorom s nizom edukativnih sadržaja Đurđevac će zasigurno biti visoko na ljestvici poželjnih odredišta za školske ekskurzije, a tome će svakako doprinijeti i uređenje smještajnih kapaciteta u šumi Borik. Priroda u Đurđevcu ima puno toga za pokazati, a u ovaj projekt uključili smo i brojne domaće stručnjake kako bismo na što bolji način prezentirali Đurđevačke pijeske i njihovu posebnost – zaključio je Hrvoje Janči.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Premijerova supruga pozitivna na koronavirus

Nakon pojave blage temperature, Ana Maslać-Plenković, supruga premijera Andreja Plenkovićs u subotu je pristupila testiranju na prisutnost koronavirusa te joj je nalaz pozitivan. Predsjedniku Vlade

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI