Pri kraju izgradnja nove školske zgrade u Kladarama

U Kladarama, naselju na području općine Pitomača, pri kraju je izgradnja nove školske zgrade. Investicija je vrijedna 2,3 milijuna kuna, a potrebna sredstva osigurali su Županija i Općina Pitomača. Školska zgrada u Kladarama stara je više od 100 godina pa kako bi i tamošnji učenici nižih razreda imali idealne uvjete za nastavu, Županija i Općina krenuli su u realizaciju izgradnje nove škole.

– Trenutno Područnu školu u Kladarama pohađaju 22 učenika, a kapacitet nove zgrade bit će za 28 školaraca, što je po projekcijama upisa u narednim godinama dovoljno. Radovi se odvijaju prema planu i, iako izvođači imaju rok od 15 mjeseci, izgradnja će biti gotova do kraja ove godine – kaže Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača.

Stara školska zgrada nakon završetka izgradnje nove bit će svojevrsna etnokuća. Lani su članice Udruge Čuvarice kulturne baštine Kladare u staroj zgradi uredile i pretvorile svoje prostorije u etnozbirku koju namjeravaju proširiti.

– Stara zgrada idealna je za etnozbirku kojom je obogaćena turistička ponuda naše općine. Udruga Čuvarice kulturne baštine Kladare ima nove ideje radi očuvanja tradicijske baštine pa će stara školska zgrada sigurno imati svoju  svrhu – zaključio je Željko Grgačić.

Foto: Kristijan Toplak

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI