Pri kraju izgradnja reciklažnog dvorišta u Kloštru Podravskom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U poduzetničkoj zoni u Kloštru Podravskom u završnoj je fazi izgradnja reciklažnog dvorišta. Izvođač radova je zagrebačka tvrtka V. T. M., a vrijednost investicije je 3,6 milijuna kuna i u potpunosti se financira potporom iz kohezijskog fonda Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je 4,5 milijuna kuna, a ostatak sredstava namijenjen za potrebne nadzore i aktivnosti edukacije mještana o selektivnom odvajanju otpada koje se provode paralelno s izgradnjom.

-Sama izgradnja reciklažnog dvorišta će završiti do 23. studenog, a plan je da se službeno otvori u proljeće iduće godine. Upravljanje ćemo osigurati putem naše tvrtke Komunalno poduzeće Kloštar Podravski – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Izgradnjom reciklažnog dvorišta će se, dodaje Pavlović, povećati postotak odvojenog prikupljanja otpada i smanjiti količina onog koji se odlaže na odlagalište.

-Od proljeća kad dvorište i službeno krene s radom mještani će moći svakim radnim danom i subotom odlagati otpad koji je namijenjen za recikliranje čime će se ujedno smanjiti troškovi sakupljanja glomaznog otpada te će se uspostaviti cjeloviti sustav gospodarenja otpadom na području Općine – ističe Siniša Pavlović.

Cilj projekta je, uz izgradnju reciklažnog dvorišta, i provođenje informativno – obrazovnih aktivnosti na području Općine.

-Informativno – obrazovne aktivnosti obuhvaćaju slanje letaka mještanima, dijeljenje promotivnih materijala prilagođenih djeci, postavljanje plakata po javnim ustanovama te edukativne radionice za vrtićarce i školarce – dodaje Siniša Pavlović.

FOTO: Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI