Pri kraju izgradnja reciklažnog dvorišta u Kloštru Podravskom

Podravski list profile

U poduzetničkoj zoni u Kloštru Podravskom u završnoj je fazi izgradnja reciklažnog dvorišta. Izvođač radova je zagrebačka tvrtka V. T. M., a vrijednost investicije je 3,6 milijuna kuna i u potpunosti se financira potporom iz kohezijskog fonda Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je 4,5 milijuna kuna, a ostatak sredstava namijenjen za potrebne nadzore i aktivnosti edukacije mještana o selektivnom odvajanju otpada koje se provode paralelno s izgradnjom.

-Sama izgradnja reciklažnog dvorišta će završiti do 23. studenog, a plan je da se službeno otvori u proljeće iduće godine. Upravljanje ćemo osigurati putem naše tvrtke Komunalno poduzeće Kloštar Podravski – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Izgradnjom reciklažnog dvorišta će se, dodaje Pavlović, povećati postotak odvojenog prikupljanja otpada i smanjiti količina onog koji se odlaže na odlagalište.

-Od proljeća kad dvorište i službeno krene s radom mještani će moći svakim radnim danom i subotom odlagati otpad koji je namijenjen za recikliranje čime će se ujedno smanjiti troškovi sakupljanja glomaznog otpada te će se uspostaviti cjeloviti sustav gospodarenja otpadom na području Općine – ističe Siniša Pavlović.

Cilj projekta je, uz izgradnju reciklažnog dvorišta, i provođenje informativno – obrazovnih aktivnosti na području Općine.

-Informativno – obrazovne aktivnosti obuhvaćaju slanje letaka mještanima, dijeljenje promotivnih materijala prilagođenih djeci, postavljanje plakata po javnim ustanovama te edukativne radionice za vrtićarce i školarce – dodaje Siniša Pavlović.

FOTO: Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI