Pri kraju obnova crkve svetog Jurja u Đurđevcu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U crkvi svetog Jurja u Đurđevcu završeni su radovi obnove poda. Nakon glazure i podnog grijanja, postavljanja je završna podna obloga. Investicija je vrijedna 700.000 kuna, a potrebna sredstava osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Grad.

Uz obnovu poda, Župa je odlučila urediti i zidove koji su dobili novu boju, a nakon postavljanja podne obloge potrebno je još obojiti kupolu. U tijeku je i izrada novih klupa za sjedenje i za te dvije investicije bit će izdvojeno 500.000 kuna. Za bojenje zidova i nove klupe Župa očekuje potporu Varaždinske biskupije, a dio sredstava bit će osiguran i kroz donacije vjernika.

– Prije smo obnovili kor, kapelu i sakristiju pa će ovim radovima završiti kompletno uređenje unutrašnjosti. Zbog bojenja kupole i izrade novih klupa do Uskrsa će se svete mise i dalje služiti u pastoralnoj dvorani na farofu. Župljani su dosad pokazali strpljenje i razumijevanje za situaciju da smo za svete mise prisiljeni koristiti pastoralnu dvoranu, na čemu sam im zahvalan – zaključio je Marko Rac.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI