Priča za Guinnessa iz Đurđevca: Drago ne da svoje ‘blesave’ štenge i točka!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nogostup u dijelu Ulice Petra Preradovića ispred imanja obitelji Pucan i dalje predstavlja ruglo jer je staza besmisleno izgrađena ispod stuba poslovnog prostora koji je smješten u sklopu kuće.

Zbog tih stuba pješaci ne mogu proći stazom pa su prisiljeni hodati po pješčanoj površini uz nogostup, što im stvara probleme prilikom kišnih razdoblja kad se stvaraju lokve i blato.

Štenge idu preko pješačke staze

– Kad kiši, naša djeca u školu i kući dolaze prljava jer nemaju kuda proći nego po tim lokvama i blatu. Upozorili smo gradsku upravu na taj problem i nije nam jasno, ako su već stube na privatnom imanju, kako su projektanti mogli tako besmisleno izraditi projekt i ne zaobići tu prepreku – kažu stanovnici Preradovićeve i Tratinske ulice.

Iako je nogostup izgrađen prije tri godine, odgovarajuće rješenje za problem nije nađeno. Gradska uprava nije uspjela postići dogovor s obitelji Pucan da se stube sruše, a još se uvijek ne razmišlja o tome da se ispred imanja obitelji Pucan izgradi nova staza koja će zaobići stube.

Drago Pucan ističe kako ne žele popustiti te da neće Gradu dozvoliti da sruši stube iako se poslovni prostor ne koristi već 24 godine.

Gradska uprava, dodaje on, dobro je znala da su stube legalno izgrađene

– Ne dam svoje štenge i točka. Da nisam u pravu i da štenge nisu legalno izgrađene, odavno bi bile srušene. Nikad se ne zna hoću li naći nekog tko će iznajmiti poslovni prostor i zbog toga ne želim popustiti jer kako će se onda ulaziti u taj prostor – ističe Drago Pucan.

Gradska uprava, dodaje on, dobro je znala da su stube legalno izgrađene pa je projekt nogostupa trebao biti prilagođen takvoj situaciji.

– Oni su meni dodatno zagorčali život jer su mi ispred garaže izbetonirali povišenje pa je sad ne mogu koristiti. Znam da izgleda blesavo to što je staza ispod štengi, ali to nije moja krivica – zaključio je Drago Pucan.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI