PRIČA ZA ROMAN Ženio se dvaput, istom ženom, a poljoprivrednik je postao tek u 65. godini

Sa svojom Justom prvi put se vjenčao 1974. godine i imaju dvoje djece


Autor: podravski.hr — 23.06.2018. / 15:42 Aktualno

Taj 65-godišnjak živi u Svetom Petru Čvrstecu

“Cale, jel došla penzija, buš okrenul rundu?” – zafrkavaju u seoskoj birtiji u Svetom Petru Čvrstecu kod Križevaca 65-godišnjeg Stjepana Cumina.

On je meta zafrkancije iz triju razloga. Penziju je dobio nedavno, u siječnju, braniteljsku, nakon čega se počeo baviti poljoprivredom, a sa svojom suprugom Justom vjenčao se dvaput.

Ovaj je simpatični umirovljenik omiljen u selu

– Bil sam u 117. koprivničkoj brigadi, oko Siska, tam gde živi moja ljubimica Jadranka Kosor. Nedavno sam otišel pravnici v Koprivnicu, rekel sam joj kakva mi je situacija i pital ju jel mi more pomoći. Ona je poslala moje podatke i nakon 15. siječnja ove godine dobil sam rešenje za penziju – 2568 kuna i 20 lipa – pripovijeda živopisni Cale, koji se ne ljuti na pajdašku zafrkanciju.

Nadimak je, veli, dobio ratu. Suborcima je teško bilo izgovoriti Cumin, pa su smislili Cale, a tako je i ostalo.

– Teško mi je bilo živeti nakon kaj sam se skinul. Otprije je u štali bilo krava, pa su se pomalo prodavale, a radil sam i na baušteli, malo ovo, malo ono. Sad sam  zasadil sam šest hektara kuruze – veli Cumin.

Zadovoljan je penzijom i radom na farmi

Sa svojom Justom prvi put se vjenčao 1974. godine i imaju dvoje djece. Ljubav je nakon nekog vremena pukla, pa je svako otišao na svoju stranu. No, opet su se našli, vjenčali, i sada žive u slogi. I štala se počela puniti.

– Evo, za ovu kravu dal sam osam hiljada kuna, a za ovu devet hiljada. Imam i telca, a tu su i dva krmka. Ide pomalo. Sad sam s penzijom jako zadovoljan – pokazuje Stjepan Cumin, umirovljeni hrvatski branitelj i novopečeni poljoprivrednik iz Svetog Peta Čvrsteca. (hš)

Snimio: Nikola Wolf